Mauritius tovább enyhíti a járványügyi korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. július 04. 17:23

Mauritius bejelentette a Covid-korlátozások további enyhítését, válaszul a sikeres oltási kampányra és az ebből eredő alacsony fertőzési arányra. A nyitás óta töretlen népszerűségnek örvendő desztináció július 1-jétől enyhítette a maszkviselésre vonatkozó követelményeket is.

Ugyan a legtöbb helyen már nem kötelező a maszk viselése, bizonyos nyilvános helyeken, például kórházakban, kikötőkben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön továbbra is hordani kell - közölte a Travel Daily News Asia.

Emellett a teljesen beoltott utazók esetében megsżüntették az érkezéskor elvégzendő vizsgálatokat, a nem oltott utasok számára azonban továbbra is kötelező a tesztelés.
Mauritius 2021. október 1-jén nyitotta meg újra határait, ezt követően pedig több mint 500 000 turista érkezett a szigetre. A kétszer oltott lakosok aránya mostanra meghaladja a 90 százalékot, és a 18 éven felüliek mintegy kétharmada megkapta már harmadik oltást is.

Arvind Bundhun, a Mauritiusi Turizmusfejlesztési Hatóság igazgatója a Covid-intézkedések legutóbbi enyhítésére reagálva elmondta: "Biztos vagyok benne, hogy a járvány utáni fellendülésünk jó úton halad, és az egészségügyi intézkedések enyhítésével a 2022 második félévére vonatkozó foglalások száma is emelkedik majd."