Medve a Kertben – Veresegyháztól Vácrátótig

Forrás: turizmus.com

 2020. június 27. 11:19

Közös látogatói programot kínál június 26-tól a Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert. Az együttműködés révén a látogatók az egyik intézmény felkeresésével kedvezményes belépési lehetőséget kapnak a másik intézménybe.

A Medveotthon és a Botanikus Kert közeli elhelyezkedése és a kedvezmény együttesen kiváló alkalmat nyújt a látogatók számára a két igen népszerű ökoturisztikai attrakció felkeresésére akár egynapos program keretében.

„A közös program központi témáját a medvék adják, de nemcsak a Medveotthonban, hiszen a Botanikus Kertben is találni medvékkel kapcsolatos látnivalókat, például számos növény visel medvéhez kötődő nevet. A növénygyűjteményben ezekre, és más, például mézelő növényekre irányítják rá a látogatók figyelmét, információs anyaggal kiegészítve, hogy a honos és külhonos flóra 'medvés' növényeit, illetve kultúrtörténeti vonatkozásaikat egy tematikus séta keretében is megismerhessék” – tájékoztatott Zsigmond Vince, a Botanikus Kert vezetője.

Balról jobbra: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Zsigmond Vince, a Nemzeti Botanikus Kert vezetője és Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A medvékkel és egyéb ragadozókkal pedig személyesen is lehet találkozni a Veresegyházi Medveotthonban, ahol számos tematikus bemutatón, predátorprogramon és látványetetésen lehet részt venni. Interaktív vezetések hivatottak arra, hogy egészen óvodás kortól kamaszkoron át rávilágítsanak a nagyragadozók életmódjára, és megpróbáljuk kialakítani az állatok gondozására való fogékonyságot” – mondta Zsiák Norbert, a Medveotthon üzemeltetési vezetője.

A két intézmény kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából mindazoknak, akik a másik helyet meglátogatták egy hónapon belül. Ehhez elegendő a belépőjegy megvásárlásakor kapott blokkot megőrizni, és felmutatni a másik helyszín jegypénztárában.

Az új programcsomag gazdagítja, és egyúttal kedvezményekkel támogatja a belföldön nyaraló családokat

Fotó: Nemzeti Botanikus Kert

A program hamarosan egy közös játékkal is kiegészül „Eredj a medve nyomába!” címmel, ami mindkét helyszín meglátogatása alatt szerzett ismeretek alapján játszható végig.

A belföldi turizmusban rejlő lehetőségeket erősítő együttműködés június 26-tól hivatalosan is kezdetét veszi, és a partnerek feltett szándéka ezt hosszú távon fenntartani – olvasható közleményükben.

A két intézmény kínálata kiválóan egészíti ki egymást. A Medveotthon fókuszában a vadállatok, mentett állatok és az állatvilággal kapcsolatos tudásátadás áll, a Nemzeti Botanikus Kertben pedig elsősorban a növények változatosságára, az élővilágban betöltött szerepére vonatkozó ismeretek átadása a cél.

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert meseszép flórája országszerte, sőt országhatáron túl is ismert

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint írják, mind a Medveotthon, mind a Nemzeti Botanikus Kert a turisztikai-ökoturisztikai palettán jelentős szereplő, országszerte, sőt országhatáron túl is ismertek, ennek köszönhetően éves látogatottságuk kiemelkedő.

A szabadtéri attrakciók továbbra is a látogatói érdeklődés középpontjában állnak, ezért a belföldi turizmus elősegítése érdekében, a korábbi tapasztalatokra épülően, és az új igényekre reagálva hozta létre a két intézmény azt az új programcsomagot, ami gazdagítja, és egyúttal kedvezményekkel támogatja a belföldön nyaraló családokat, egyéni látogatókat a fiataloktól egészen a szépkorúakig.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.


Kapcsolódó cikkek