Még idén elkészülhet Miskolctapolca futurisztikus fürdőkomplexuma

Forrás: turizmus.com

 2020. július 10. 11:42

A fürdő öt épülete közül négy szerkezete már elkészült, a belső medencék alapozása már megtörtént, és a külső medencék kivitelezése is folyamatban van.

A Modern Városok Program keretében közel 13 milliárd forintból megvalósuló, négy évszakos Miskolctapolcai Strandfürdő építése a veszélyhelyzet alatt sem állt meg,  így még idén elkészülhet a beruházás második üteme a Peka Bau 2000 Kft. kivitelezésében – írja a magyarepitok.hu a minap.hu cikke alapján.

A fürdőkomplexum műszaki átadását decemberre tervezik. Az öt, ellipszis alakú épületben helyet kap majd többek között egy sakk-, pezsgő-, élmény- és wellnessmedence, a tinédzserek számára három csúszdával ellátott medence, egy élménymedence, a kisgyermekeknek két gyermekmedence és egy vizes játszótér, valamint egy kültéri medence.

A strandfürdő második ütemének építése jelenleg közel 70%-os készültségi szinten áll.

A belső medencék alapozása már megtörtént, és a külső medencék kivitelezése is folyamatban van, a szakemberek szerint tudják tartani az eredetileg tervezett határidőt. Az épület belsejében hónapok óta gőzerővel dolgoznak. A fogadóépületet most még a fekete szigetelés borítja, hamarosan azonban megkapja a modern, szürke burkolatot.

A készülő fürdő látványterve

Fotó: minap.hu

Nemsokára megkezdik a fürdő parkolójának építését is, amihez a jegyző engedélyével és egy környezetvédelmi szakértő javaslata alapján tájidegen fákat vágnak ki, helyükre pedig új fákat és cserjéket ültetnek.

Már azon a hídon is az utolsó munkákat végzik, amely a most épülő komplexumot köti össze az első ütemmel, vagyis a már működő résszel. A fürdő öt épülete közül négy szerkezete már elkészült.

A helyszínen már jól kivehető a kültéri medence alapja is. Az öt épületegyüttesből álló komplexumban nyolc beltéri és két kültéri medence, valamint három csúszda kap majd helyet.

A komplexummal egy új fürdőváros születik Miskolctapolcán. A strand nemcsak az országban, de a világon is egyedülálló lesz, hiszen egymástól pár lépésnyi távolságra található majd meg egy természetes barlangfürdő, valamint egy európai mércével is kiemelkedő szolgáltatásokat kínáló élményfürdő és wellnessközpont – írja a lap.

Az intézmény nyáron 5000, télen 1300 vendég fogadására lesz képes. A fejlesztés 70-100 új munkahelyet és évi mintegy 280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak.