Még kétmilliárd a nagyerdei strandfejlesztésre

Forrás: MTI

 2018. március 19. 20:01

A kormány további kétmilliárd forinttal támogatja a debreceni nagyerdei strand összesen hatmilliárd forintba kerülő fejlesztését.

Ezt a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter,  Kósa Lajos jelentette be Debrecenben. Kósa Lajos emlékeztetett: korábban, a Modern városok program keretében négymilliárd forintot biztosítottak erre a célra, a tervezés után azonban kiderült, hogy a beruházást hatmilliárd forintból lehet megvalósítani. Előterjesztésére a kormány elfogadta, hogy további nettó kétmilliárd forinttal támogatják a beruházást.

A tervezett beruházás egyik látványterve

Fotó: dehir.hu

A strand felújításával - a főtér megújítása, a fedett, 50 méteres uszoda felépítése, a Nagyerdei Stadion, az új villamosvonal megépítése és a Nagyerdő átalakítása után - a debreceniek újabb több évtizedes álma valósul meg - hangoztatta a miniszter.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a nagyerdei strand átalakításáról elmondta: a fejlesztés nem versenyezni akar a környező városok, például Hajdúszoboszló fürdőjével, hanem kiegészíti a szolgáltatásokat. Ismertetése szerint a korábbi 3600 négyzetméteres vízfelület 5600 négyzetméterre nő.

Külön 1600 négyzetméteres "gyermekvilágot" alakítanak ki, de lesz új hullámmedence, kalandmedence, ugrómedence, "sportvilág" 50 és 33 méteres úszósávokkal, relaxációs medence és lassú folyású sodrómedence, emellett nyolc csúszdát is építenek. Jelenleg a régi strandot bontják, az új strand kivitelezése még az idén megkezdődik, és jövő évi szezonkezdésre adják át - mondta Papp László.