Még komfortosabb lett a verőcei strand

Forrás: turizmus.com

 2021. július 27. 15:02

Verőce szabadvízi strandjának fejlesztése több ütemben valósul meg. Idén a strand kényelmi szolgáltatásait bővítették állami támogatással.

A jelenlegi fejlesztési ütemben a felújított strand turisztikai vonzerejének fenntartható fejlesztése és európai szinten is versenyképessé tétele a fő cél – írja közleményében Verőce Önkormányzata.

A beruházás keretében az előző ütemek családbarát szolgáltatásai kiegészültek a baba-mama szobával, ahol zavartalan lehetőség nyílik a család legkisebbjeinek etetésére, altatására, a baba és a mama tisztálkodására.

A fejlesztés egyik fontos eleme volt, hogy a vízpartot szilárd burkolaton lehessen megközelíteni

Fotó: Verőce Önkormányzata

A strand kényelmi szolgáltatásait emeli az is, hogy elektromoskerékpár-töltő pontokat telepítettek biztonsági rögzítőkkel, melyeket nem csak a biciklizés szerelmesei használhatnak. Itt lehetőség van rollerek, robogók és mozgáskorlátozottak elektromos segédeszközeinek töltésére is.

Amíg a látogatok élvezik a strand kényelmét, eszközeik biztonságát a töltőpont fölé helyezett kamerák növelik, melyek a stand több pontján szintén bővítésre kerültek – írják.

Kihelyeztek egy elektromos zárrendszerrel működő mobiltöltő pontot is, mely az átadás óta a fiatalok legkedveltebb eszköze a strandon.

Bővült a strand wifilefedettsége is, így a teljes területen „online” lehet a látogató.

A strand kényelmi szolgáltatásait emelik az elektromoskerékpár-töltő pontok is

Fotó: Verőce Önkormányzata

A strandolók felhőtlen kikapcsolódását szolgálja a 100 négyzetméterrel megnövelt zöldterület, valamint 6 ergonomikus napozóágy is. A fejlesztések része volt a strandolók tájékoztatását segítő kombinált információs tábla- és hangosító rendszer, továbbá a családi mosdók előterében elhelyezett értékmegőrző szekrények, valamint vízpart szilárd burkolatú megközelítése és a csapadékvíz-elvezetés javítása is.