Még könnyebb lesz bringázni a Börzsönyben

Forrás: MTI

 2016. május 09. 15:42

Újabb kerékpáros útszakasz létesült Királyrét és Nógrád között, ezzel együtt már 100 kilométeres hálózat várja a bringásokat a Börzsönyben.

Lengyel László, az Ipolyerdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője elmondta, hogy az 55 millió forintos fejlesztés keretében megépült egy 4 kilométeres új kerékpározható út, 10 kilométer hosszan felújítottak és kerékpárral is járhatóvá tettek egy már meglévő utat, valamint megújult egy 6 méter széles híd, két pihenőhelyet alakítottak ki, és megszépült két forrás is.

A Királyrét és Nógrád közötti kerékpározható makadámút lehetővé teszi, hogy például Kismarosról elindulva Királyréten, Nógrádon át el lehessen kerekezni a Diósjenő-Kemence, majd az Ipoly-völgyben, azután az EuroVelo hálózatra csatlakozva visszajuthassunk a kiindulási állomásunkra.

A mostani szakasszal együtt már 100 kilométeres kerékpározható hálózat áll rendelkezésre a Börzsönyben, amely biztonságos közlekedést tesz lehetővé a családok számára is.

Kerékpározható út a Börzsönyben

Kerékpározható út a Börzsönyben

Fotó: erdeikirandulasok.hu

 

A szakember kitért arra is, hogy a kerékpárosokat szolgáltatásokkal is segítik: a nagymarosi bringaponton kölcsönzési és szervizelési lehetőség van, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével kerékpáros elsősegélyhelyek is találhatók több ponton.

A beruházások az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatának keretében valósultak meg.