Még szebb és komfortosabb lett a Körös-toroki strand

Forrás: MTI

 2019. december 24. 13:38

Mintegy 300 millió forintból korszerű látogatóközpont, rendezvénytér épült, valamint megújult az üdülőterületi úthálózat Csongrádon, a Körös-torokban – mondta Bedő Tamás polgármester.

A Hármas-Körös és a Tisza összefolyása Csongrád térségének fontos turisztikai attrakciója. A Körös-torok tengerpartra emlékeztető homokpadja, sokak szerint a legszebb folyó menti strand az egész országban.

A beruházás a Körös-torok egyedülálló természeti adottságaira alapozva elősegíti, hogy az üdülőterület egy egységes arculattal rendelkező komplex turisztikai attrakcióvá váljon.

A fejlesztés keretében korszerűsítették az üdülőterület alap infrastruktúráját, valamint kiszolgáló egységeit.

Egy látogatóközpont kialakításával, valamint a Körös-toroki Napok helyszínének és biztonságtechnikai eszközeinek fejlesztésével bővült a szolgáltatások köre.

Sokak szerint a Körös-toroknál található a legszebb folyó menti strand az egész országban

Fotó: Facebook / Körös-torok

A fejlesztés eredményeként az üdülőterület úthálózata új burkolatot kapott, felújították a lépcsőlejárókat, rendezvényteret alakítottak ki, a tájba illeszkedő mosdókonténereket telepítettek, a kerékpárosok számára pedig kibővített és felújított biciklitároló áll rendelkezésre. Új utcabútorok és információs táblák szolgálják a vendégek kényelmét és tájékozódását, a látogatók biztonságát kamerarendszer garantálja.