Még több finomság a Gönci Barack Vigasságon

Forrás: turizmus.com

 2018. június 08. 11:05

A Zemplén legédesebb hungarikuma ismét összehozza egy hétvégére a helyieket és a távolról érkezőket.

Mindazok, akik 2018. július 6-7. között Boldogkőváralja felé veszik az irányt, töményen kapják a finomságokat és a programokat a Gönci Barack Vigasságon.

“Két fontos célunk van”- kezdte Czakó Mónika a 2012 óta évente megrendezett fesztivál főszervezője, a Bestillo Pálinkaház egyik tulajdonosa. “Azon kívül, hogy a hozzánk érkező vendégeknek szeretnénk kedveskedni, a helyiekben is szeretnénk tudatosítani, hogy milyen csodálatos és sokoldalú gyümölcs terem a mi tájunkon.”

Boldogkőváralja

Fotó: turizmus.com

Mint elmondta, a földrajzi eredetvédett gönci barack nemcsak pálinkák, lekvárok, sütemények alapanyaga lehet, hanem magjának olaját és őrleményét egészséges alapanyagként fogyaszthatjuk, illetve a kozmetikai ipar is használhatja szépítő készítményeibe. “Héjastul, húsostul, magostul minden része értékes.”

Idén a pálinkaház a Stílusos Vidéki Éttermiséggel, azaz a fővároson kívüli színvonalas és újító szemléletű vendéglátóhelyeket összefogó társulással együtt tesz azért, hogy a gyümölcs a fesztiválon és azon túl is minél kreatívabban jelenhessen meg, és minél több vendég tányérján.

A gönci barack nedűje

Fotó: turizmus.com

Délutánonként, esténként koncertek kísérik a kóstolást. A megfelelő ízkombinációk felfedezéséhez a várbeli nagyszínpadon segítséget nyújt az indie-popot játszó Blahalousiana, a Magashegyi Underground, illetve Gájer Bálint. Szombaton pedig többek közt a Tárkány művek, a Folow the Flow és Hobo szórakoztatja a fesztiválozókat.

Kapcsolódó cikkek