Megalakult a Bódva-völgy és Cserehát Turizmusáért Egyesület

Forrás: turizmus.com

 2014. december 04. 13:00

A BOCS Mentorprogram résztvevői megalapították a Bódva-völgy és Cserehát Turizmusáért Egyesületet, amelynek célja, hogy összefogja a térség turisztikai szereplőit, és közös gondolkodással, összehangolt tervezéssel elősegítse a vendégforgalom fellendítését a vidéken.

Az alapítók Bay Juditot, az Edelényi Kastélysziget létesítményvezetőjét választották meg elnöknek, az alelnökök Budinszki István, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) osztályvezetője és Koleszár Krisztián, a Gömör–Tornai Hagyományos Termék- és Szolgáltatásfejlesztési Klaszter elnöke lettek.

Fotó: Laki-Lukács Boldizsár

Bay Judit megválasztásakor elmondta, hogy "a térség számtalan olyan természeti, épített és kulturális értékkel rendelkezik, amely érdemes arra, hogy az érdeklődők felfedezzék. A megalakult egyesület esély arra, hogy a lehetséges szereplőket összefogva, az együttműködéseket ösztönözve létrejöjjön egy turisztikai desztinációs menedzsment szervezet, amelyeknek létjogosultságát jó néhány példa igazolja, elég Miskolc vagy a Zemplén példájára gondolni.

Van világörökségi helyszín, minőségi helyi termék, kreatív kezdeményezés, elszánt emberek, az egyesület pedig az együtt gondolkodás és közös munka próbája lesz."

Az egyesület rövid távú célja a Bódva-völgyi Zöldút létrehozása sikeres hazai és külföldi minták alapján, amely csatlakozik a környező zöldút hálózatokhoz. Az út mentén a látogatók figyelmére is méltó attrakciókat, szolgáltatókat és közösségeket fogják majd össze, és szervezett programokat kínálnak az érdeklődőknek.

A szervezet teljesen nyitott: minden, a térségi turizmusban és helyi termék fejlesztésben érdekelt magánszemélyt, vállalkozót és civil szervezetet, intézményt vár soraiba.

Elérhetőség: turizmus@bodvavolgy-cserehat.hu