Megalakult a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület

Forrás: turizmus.com

 2015. április 24. 11:50

Április 23-án tartotta alakuló ülését a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület. A 4 önkormányzatot és további 30 szolgáltatót, civil szervezetet, valamint természetes személyt tömörítő szervezet jelentős lépést tett a térség turisztikai fejlesztése érdekében.

Magyarics Gábor, a Magyar TDM Szövetség alelnöke is a helyszínen üdvözölte az új szervezet alakulását, bemutatta a TDM-rendszer sajátosságait és beszélt a várható pályázati forrásokról is.

Az ülésen elhangzottak szerint az egyesület célja az önkormányzatok, a vállalkozások, a civil szervezetek és a lakosság turisztikai tevékenységének összehangolása, koordinálása, valamint a fenntartható és versenyképes turizmusrendszer kiépítése. Bemutatták a tagoknak a térség kiemelt terméktípusait is és hangsúlyozták, hogy a nyáron elkészülő desztinációfejlesztési stratégia elkészítésében várják aktív közreműködésüket, javaslataikat.

A fenntarthatóság érdekében jelenleg is folyik a szolgáltatási rendszer kidolgozása, valamint a középtávú együttműködési megállapodás kidolgozása az önkormányzat és az egyesület közötti pontos feladat- és hatáskörfelosztás érdekében.

Szekér Zoltán elnök elmondta, az egyesület célul tűzte ki a TDM-szervezetként való működését, és így a regisztrációs szám megszerzését a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Ennek érdekében már az alakulás is a TDM-alapelvek tiszteletben tartása mellett zajlott, és a működés folyamán is nagy hangsúlyt kívánnak helyezni az alulról építkezésre, a partnerségre, valamint az együttműködésre, együttgondolkodásra. Felkészülésüket és a szakmai anyagok elkészültét tapasztalt TDM-szakértő is segíti.