Meghalt egy magyar turista Thaiföldön

Forrás: turizmus.com

 2018. január 23. 11:55

Egy magyar turista meghalt, többen pedig rosszul lettek egy négycsillagos szállodában elfogyasztott svédasztalos vacsora után Pattayán.

Egy svédasztalos vacsora után egy ötfős magyar baráti társaság mindegyik tagja rosszul lett Thaiföldön, a csoport egyik tagja pedig a kórházba szállítás után meghalt, írja az Index a Borsra hivatkozva. A társaság egy négycsillagos luxushotelben szállt meg Pattayán. A hotelben elfogyasztott vacsora után mindannyian nagyon rosszul lettek. Egyiküket többször kellett újraéleszteni, a bangkoki nemzetközi kór­házba szállították, ahol meghalt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás, mondta el a Borsnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya. Arra a boncolási jegyzőkönyv fog végső választ adni, hogy pontosan mi okozta a magyar turista halálát. Közben kiderült, hogy más magyarok is megszálltak a szállodában, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsora után.

Csajághy Péter, a thaiföldi utakat szervező Thaiturizmus Kft. ügyvezetője elmondta, hogy nincsenek saját információi az ügyről, de lát benne egy két-furcsaságot. Szokatlan, hogy a  helyi és a nemzetközi sajtó nem számolt be az esetről, pedig az előbbi ennél sokkal jelentéktelenebb esetekről is ír. Szerinte egy négycsillagos szálloda nem engedhet meg magának ilyesmit, és az is érdekes – ha igaz –, hogy csak magyarok lettek rosszul.

Pattaya népszerű desztináció

Fotó: pixabay.com

A Külügyminisztérium a turizmus.com érdeklődésére a következő választ adta:

"Thaiföldi nagykövetségünk értesülése alapján 2018. január 20-án a hajnali órákban egy magyar állampolgár életét vesztette a thaiföldi Pattaya városában. A halál oka feltehetően ételmérgezés és/vagy ételallergia miatt bekövetkezett szívleállás. Az elhunyt négy barátjával nyaralt Thaiföldön. Svédasztalos vacsorán vettek részt a hotelben, amelyet követően mindannyian nagyon rosszul lettek. Egyikük többszöri újraélesztés után a kórházba szállítást követően röviddel elhunyt. A thaiföldi nagykövetséget a magyar csoport egyik tagja értesítette, és segítséget kért a kórházzal történő egyeztetésben. A magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba szállították, ahol megvizsgálták és ellátták őket, majd elhagyták a kórházat. A kórház tájékoztatása alapján valamennyien ételmérgezést kaptak. A konzul telefonon azonnal egyeztetett az elhunyt édesanyjával, tájékoztatta a tragédia körülményeiről, valamint a további teendőkről. A nagykövetség munkatársai folyamatosan tartják a kapcsolatot a csoport további tagjával, valamint a szülőkkel. Az elhunyt barátai a pattayai rendőrséghez fordultak, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy az eljárás megindításáról csak a boncolási jegyzőkönyv elkészülése, vagyis a halál okának megismerése után döntenek, ugyanis az ételmérgezés és például az ételallergia más megítélés alá esik.

A nagykövetség minden segítséget megad a család számára a holttest mihamarabbi hazaszállítása érdekében. A szülők kérésének megfelelően kollégáink árajánlatot kértek három Thaiföldön működő, nemzetközi eljárást és szállítást is vállaló temetkezési vállalkozótól a holttest hazaszállításával kapcsolatban, a lehetőségekről tájékoztattuk a családot."

Kapcsolódó cikkek