Megható karácsonyi kisfilm és hangszobrok

Forrás: turizmus.com

 2019. december 12. 15:31

Különbözőek vagyunk, másként hallgatunk zenét, más és más ragad meg minket, másképp éljük meg az ünnepek varázslatát is. Egy azonban biztos: a maradandó élményeknél aligha létezik szebb ajándék. Többek közt erről szól a Müpa karácsonyi kisfilmje.

A Müpa közösségi csatornáin december 10-én debütált film egy különleges család életébe, az ünnepi készülődés magával ragadó mozzanataiba, sőt a Müpa kulisszái mögé is bepillantást enged.

„A Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében megvalósult rendhagyó kiállításunkon fogalmazódott meg a gondolat: a szeretet kreatív. Ez a kreativitás elevenedik meg a színpadon estéről estére a Müpa előadásain és koncertjein, ez ölt testet az idei ünnepi kampányunk rendkívüli hangszobraiban, és a karácsonyi kisfilm képkockáin is” – fogalmaz Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Az ünnepi rövidfilm egy kisfiú megható történetét mutatja be, akit a Müpában dolgozó, ügyelő édesapja egy különleges ajándékkal lep meg karácsony estéjén. Bősz Mirkó személyesíti meg a kisfiút, aki Zombola Péter és Gulya Róbert zeneszerző csodás muzsikájától megihletve „lerajzolja a hangokat”.

Édesapja pedig – akit a Stúdió K színésze, Sipos György alakít – lenyűgöző kreativitással találja meg a módját, hogy kézzelfoghatóvá varázsolja a zenei élményt a kisfiú számára. A kisfilmben az édesanya szerepében egy pillanatra feltűnik az alig néhány héttel ezelőtt nemzetközi Emmy-díjjal kitüntetett kiváló színésznő, Gera Marina is.

Az ünnepi készülődést segíti a Müpa Zászlóterében felállított, világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció is, amelyről bővebben itt írtunk.