Meghökkentő Mátra

Forrás: turizmus.com

 2017. január 26. 14:54

A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület újszerű programmal indította az évet: Farsangi éjszaka néven téli barangolásra invitálta az érdeklődőket.

A késő éjszakába nyúló programban helyet kapott a galyai kilátó, séta a Kodály kápolnához. Mátraszentimrén a Mátra ásványházban a különleges ásványok mellett az ásványcsiszolásba is bepillanthattak az érdeklődők. A helyi ízek sem maradhattak el, Mátraszentlászlón macok, Mátraszentimrén farsangi fánk várta az érdeklődőket.

Már kapható az  Mátrai pecsétgyűjtő, amely a mátrai látnivalók felfedezésére ösztönzi a látogatókat. Elsősorban tájházak, kiállítóhelyek kaptak benne helyet, de az egyesület ösztönözni szeretni a helyi ízek megismerését is, így helyet kaptak benne éttermek is.

Helyi ízek kerültek az asztalra

Misztikus hangulat a Mátrában


A kedvező fogadtatás után tavasszal a Mátrai pecsétgyűjtő "Aktívan" és "Bor- gasztro" változata is piacra kerül. Februárban újra indul a Mátra kártya is, amely több mint 50 féle kedvezményt kínál a Mátrába látogatóknak.A kártya egész évben felhasználható, és mivel nem névre szól, így a visszatérő vendégek többször is igénybe vehetik a kedvezményeket. A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület tavasszal egyedülálló programot tervez, a 130 éves mátrai turizmus évfordulójára több eseménnyel is készül.

Éjszakai túra a Mátrában