Meghosszabbítja nagysikerű békekiállítását Magyar Nemzeti Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2023. február 13. 19:08

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja az A háborúnak vége! Ha te is akarod – Tribute to Yoko Ono című kiállítását a Magyar Nemzeti Múzeum. A neves képzőművész és békeaktivista, Yoko Ono több mint 30 munkáját bemutató rendhagyó tárlat március 5-ig lesz még látogatható.

A békevágy és a béke témájához kapcsolódó alkotásokat bemutató rendhagyó tárlatot a szomszédságban zajló ukrán háború motiválta, a kiállítás bevételéből a múzeum az ukrajnai háború kárpátaljai áldozatait támogatja majd.

Yoko Ono a legismertebb kortárs japán képzőművész, emellett zenész és dalszerző is, John Lennon oldalán az avantgárd művészeti élet aktív, meghatározó tagjává vált és a konceptualista művészet iskolateremtő mestere lett. Ennyi műve még sohasem szerepelt együtt Magyarországon.

A tárlat nem egy klasszikus képzőművészeti kiállítás, az alkotások, a béke mellett kiálló művek gondolkodásra ösztönöznek, illetve aktív közreműködésre is motiválnak.

A tárlat interaktív részein bárki kifejezheti együttérzését, megoszthatja békeüzenetét

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

A tárlat interaktív részein bárki kifejezheti együttérzését, békeüzenetét megoszthatja a Menekülthajó című térben, illetve kitűzheti üzenetét, gondolatát az Én anyukám gyönyörű című falon.

A múzeum előcsarnokában áll a Kívánságfa a békéért című installáció, amelyre a látogatók a békével kapcsolatos kívánságaikat, üzeneteiket helyezhetik el, jegyváltás nélkül is.

A fára felakasztott üzenetek a kiállítás után Izlandra kerülnek, a Képzeld el a békét! elnevezésű torony tövébe, a Kollafjördur-öbölben lévő Videy-szigeten.

A tárlat március 5-éig, keddtől vasárnapig látogatható 10 és 18 óra között.