Meghosszabbítják a Salvador Dalí kiállítás nyitvatartását

Forrás: turizmus.com

 2023. július 28. 10:06

A Király utcai Komplexben található Salvador Dalí kiállítás tervezett zárásához közeledve sem csökkent az érdeklődés a szürrealizmus nagymesterének világa iránt, így a tárlat szervezői a hosszabbítás mellett döntöttek. A belvárosi kiállítás szeptember 3-ig látogatható.

Bár Salvador Dalí elsősorban festőként ismert, valójában rendkívül sokrétű alkotó volt, aki teljes pályafutása alatt kísérletezett más művészeti ágak, sőt az alkalmazott művészetek területén is.

A budapesti kiállítás a művész életművét a harmadik dimenzióba emeli a bemutatott bronz-, üvegpaszta- és drágakövekkel kirakott arany szobrok segítségével, melyek Dalí tervei és makettjei alapján készültek és a mester leghíresebb műveit mutatják be korábban sosem látott formában. A szobrok mellett látható metszet és litográfiagyűjtemény Dalí illusztrátori munkásságát hozza közel a nézőkhöz.

Szeptember 3-ig tart nyitva a Salvador Dalí világát bemutató kiállítás

Fotó: Salvador Dalí világa kiállítás

 

A tárlaton összesen 204 műtárgy látható. A tárgyak a párizsi székhelyű Dalí Universe, a világ egyik legnagyobb Dalí kollekcióját kezelő magángyűjtemény jóvoltából érkeztek hazánkba, melynek alapítója, Beniamino Levi galériatulajdonosként és műgyűjtőként évtizedeken keresztül volt Dalí üzleti partnere és egyben barátja is.

A kiállítás hétfőtől vasárnapig 10 és 19 óra között tart nyitva.