Március 13-ig meghosszabbították a győri Munkácsy-kiállítást

Forrás: turizmus.com

 2022. március 01. 14:17

Március 13-ig meghosszabbították Győrben azt a Munkácsy kiállítást, melyen eddig még nem látott képeket is bemutatnak. A nagy érdeklődést mutatja, hogy február közepéig 30 ezren látták a tavaly nyílt tárlatot, s még az idén tavasszal is gyönyörködhetnek a festményekben, grafikákban a látogatók.

Győr tavaly ünnepelte szabad királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulóját, mely során számos különlegességgel ünnepelt a város. A Dunakapu téren például ingyenes koncertet adott Plácido Domingo, aki az előadását az egészségügyi dolgozóknak ajánlotta fel, a koronavírus járvány alatt tanúsított helytállásukért - közölte Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

A legnagyobb közönségsikert azonban Munkácsy Mihály eddigi legteljesebb kiállítása aratta a megyeszékhelyen. A 65 kiállított festménynek és grafikának egyedien kialakított, méltó teret adott a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. Az évtized kiállításaként emlegetett tárlat kuriózumnak számít, mivel a kiállított festmények között van kettő, amit az elmúlt száz évben eddig senki sem láthatott.

munkacsy_gyor

A kiállítás a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva, március 13-ig várja a művészetkedvelőket az Esterházy-palotában

Fotó: Ács Tamás/Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

A képek között szerepel egy félakt is, ami szintén újdonság: Munkácsy ugyanis összesen két aktot festett, ezek egyike pedig, Pákh Imre gyűjtő új szerzeménye, most került először közönség elé. A kiállítás a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva, március 13-ig várja a művészetkedvelőket az Esterházy-palotában.