Mégis lehet a helyszínen belépőt váltani a budapesti strandokra

Forrás: turizmus.com

 2020. május 29. 12:26

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez (BGYH) eljuttatott észrevételek alapján a társaság felülbírálta korábbi döntését és bejelentette, hogy a május 30-án, illetve június 15-én újranyitó strandokra a helyszínen is lehet belépőket váltani.

A fürdővállalat május 21-én tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a korlátozott befogadóképesség és az érintésmentes bejutás érdekében a strandbelépőket kizárólag online lehet megvásárolni.

A döntéshez hozzájárult az is, hogy a társaság tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a strandfürdők egyidejű befogadóképességére vonatkozóan és bár a strandok továbbra is korlátozott kapacitás mellett üzemelhetnek,

az új irányelv megengedőbb és az egységek hatályos üzemeltetési szabályzatban foglalt befogadóképességének 50%-a az irányadó.

A strandok továbbra is korlátozott kapacitás mellett üzemelhetnek

Fotó: budapestgyogyfurdoi.hu

Természetesen továbbra is biztosítani kell a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet

Így a budapesti fürdőknél ez az alábbi egyidejű kapacitással való működést jelenti:

  • Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő: 2614 fő
  • Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő: 1408 fő
  • Paskál Gyógy- és Strandfürdő: 1251 fő
  • Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő: 804 fő
  • Római Strandfürdő: 1250 fő
  • Pünkösdfürdői Strandfürdő: 456 fő

 

A BGYH Zrt. a látogatóknak továbbra is az online jegyvásárlást ajánlja, mivel ezzel garantált a fürdőbe való bejutás, hiszen amennyiben az egyik strand eléri maximális befogadóképességét, több vendéget nem áll módjában beengedni, de az online vásárolt jeggyel érkezők részére fenntartják a helyeket.

A járványhelyzet miatt az online jegyvásárlás azért is célszerű, mert továbbra is az egyik legbiztonságosabb készpénzmentes fizetési mód.

A társaság felhívja a vendégek figyelmét, hogy az online jegyeket reggel 8 óráig lehet megvásárolni az adott napra.

A pénztáraknál történő jegyvásárlás esetén is a bankkártyával történő fizetést szorgalmazzák, a fürdő területén pedig az elmúlt években már megszokott módon, továbbra is kizárólag készpénzmentes fizetés lehetséges.