Megjelent a Fenntarthatóság a turizmusban című digitális kötet

Forrás: turizmus.com

 2022. május 16. 10:20

A Turizmus és mobilitás könyvsorozat hat magyar nyelvű és két angol nyelvű kiadvánnyal bővült idén tavasszal.

A könyvsorozat célja, hogy korszerű ismereteket közvetítsen a turizmus alap- és mesterképzés, valamint a posztgraduális képzés hallgatói számára. Az elméleti tudás mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, így haszonnal forgatják a sorozat köteteit a turizmus területén dolgozó, ismereteiket felfrissíteni vágyó szakemberek is.

Az immár 24 kötetből álló könyvsorozat szerkesztője Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense.

A könyvsorozat legújabb, Fenntarthatóság a turizmusban című kötetét Ásványi Katalin, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense szerkesztette.

A kiadvány egy átfogó megközelítést ad a fenntarthatóság és a turizmus kapcsolatáról.

A kötet borítóján a Hévízi-tó látható

Fotó: BGE Marketing Intézet

A kötet részletesen tárgyalja a turizmus és a fenntartható fejlődési célok kapcsolatát, a turisztikai élményteremtés sajátosságait, valamint a körforgásos gazdálkodás lehetőségeit a turizmusban. Budapest példáján keresztül bemutatásra kerülnek a fenntartható turizmusfejlesztési irányok, valamint a kötet rámutat az egyes alszektorok (vendéglátás, rendezvényszervezés, kulturális intézmények) fenntarthatósági alappilléreire is.

A legújabb, Fenntarthatóság a turizmusban című kötet itt, a sorozat további részei pedig itt érhetők el.