Debrecent és térségét ajánlja felfedezésre a Magyarország vár magazin

Forrás: turizmus.com

 2024. július 04. 19:26

Cívisváros, pusztatúra, tókerülés. Programajánló kiadványunk júliusi számában Debrecenbe és térségébe kalauzoljuk olvasóinkat.

Fesztiválhangulat a Nagyerdőn, séta a református Nagytemplom tornyai közt vezető panorámajárdán, vagy utazás az ország legrégebben működő kisvasútján, a Zsuzsi vonaton – csak néhány élmény azok közül, amelyekért érdemes az ezernyi meglepetést tartogató Debrecenbe utazni.

Fogadják meg Lukács Lászlónak, a Tankcsapda énekesének tanácsát, és kezdjék az ismerkedést a református emlékeket őrző belvárosban. Ne hagyják ki a nevezetes Nagyerdőt sem, ahol mindig történik valami: nyáron szabadtéri színházi előadások, fesztiválok, séta- és túraösvények, fürdő, strand, sőt állatkert és vidámpark is várják a látogatókat.

Kattintson a képre a lapozáshoz!

 

Programajánló kiadványunkban idén turisztikai térségekbe kalauzoljuk el az olvasókat. Júliusban a cívisváros mellett a tágabban vett környék, Debrecen térsége az úti cél.

Tartsanak velünk a világörökségi helyszínként jegyzett Hortobágyra: üljenek lovaskocsira, ismerjék meg a pásztoréletet és a puszta állatvilágát, és ha maradnának éjszakára, lessék meg a fényszennyezéstől mentes csillagos égboltot.

Az aktív nyaralókat a vadregényes Tisza-tóhoz invitáljuk, ahol a tókerülés mellett többféle biciklis túraútvonalat és strandolási lehetőséget ajánlunk. Ha a gazdag növény- és állatvilágra is kíváncsiak, kezdjék az ismerkedést az ökocentrumok egyikében, majd szálljanak csónakba vagy kishajóra, hogy a vízivilág rejtett csodáit közelről is szemügyre vegyék.

S végül fedezzék fel az Alföld termálfürdőit, amelyek egész évben gyógyulást és felfrissülést kínálnak!

A Magyarország vár magazin júliusi számát ide kattintva lapozhatja végig.


A lap főtámogatója: