Megjelent a Turizmusmarketing esettanulmányok második kötete

Forrás: turizmus.com

 2017. október 26. 11:08

A kötet számos érdekes témát dolgoz fel a fogászati és a kerékpáros turizmustól a desztinációs marketingig és a legújabb nemzetközi szállodai technológiák magyarországi megjelenéséig.

Az Akadémiai Kiadó gondozásában hat évvel az első kötet megjelenése után megszületett a Turizmusmarketing esettanulmányok második része, a kötetet Deli-Gray Zsuzsa és Árva László szerkesztette.

A könyv bemutatóján Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és tanára a kötet sokrétegűségét méltatta: „A hazai és külföldi példákon alapuló esettanulmányok jól követik a turizmusban bekövetkezett változásokat az elmúlt évek során.”

 

 

Az Akadémia kiadó gondozásában megjelent könyv díszbemutatóján Pap Mária, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatójának szavait tolmácsolva hozzáfűzte: „A kötetet összeállító neves szerzők mindannyian tevékeny formálói a magyar turizmusnak, úgyhogy a legautentikusabb tanítómesterek a felnövekvő nemzedék számára. A tanulmánykötet további érdeme, hogy átfogja, tárgyalja az összes fontos turisztikai terméket, a kulturális turizmustól egészen az egészségturizmusig.”

A könyv szerkesztője, Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Magyarország Alapítvány igazgatója és professzora kiemelte, hogy a könyvbemutató napjáig sikerült titokban tartania, hogy kik a második kötet szerzői, így ők is csak a könyvbemutatón találkoztak először egymással. "Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan könyvet sikerült Árva László professzor kollégámmal együtt szerkeszteni, amelyik nemcsak az egyetemeken és főiskolákon, hanem a gazdasági élet több területén hasznos lesz” - hangsúlyozta.

Az új kötetről röviden

,,A Turizmusmarketing esettanulmányok tankönyv első kötete 2010-ben jelent meg az Akadémiai Kiadó gondozásában. A könyv elkészítésével a szerzők célja az volt, hogy interdiszciplináris megközelítéssel feldolgozható, aktuális tárgykörű esettanulmányokat adjanak a turizmus és a marketing szakon hallgató diákok kezébe.

Mivel a tankönyv egy félévre elegendő számú esettanulmányt tartalmazott, 2016-ban felmerült annak az igénye, hogy egy újabb kötettel még egy szemesztert lefedő, további esettanulmányok váljanak elérhetővé és elemezhetővé a diákok számára. A kötet elején a turizmusmarketing egyik újabb irányzata, a posztmodern turizmusmarketing kerül a fókuszba. Ezt követik a szálláshelyek, majd az utazási irodák szolgáltatásaival kapcsolatos, valamint a desztinációturizmus sarkalatos kérdéseit elemző esettanulmányok. A kötetben ezután a fesztiválturizmusra, a térségi turizmusfejlesztésre és az oktatásturizmusra helyeződik a hangsúly. A tankönyvben tárgyalt két utolsó témakör, az egészségturizmus, valamint a technológiai alapú és technológiával támogatott turizmus, az előző kötethez képest újdonságnak számít.

Az esettanulmányok megírásának az elsődleges célja az volt, hogy a diákok interdiszciplináris elemző képességét és készségét fejlesztő szemináriumi tananyag készüljön.

A Turizmusmarketing esettanulmányok tankönyv második kötete BSc és MSc képzésben részt vevő turizmus és marketing szakos diákok számára készült, ám az esettanulmányok nem kizárólag az oktatásban részt vevő hallgatók tanulását segítik elő, hanem – az első kötethez hasonlóan – gyakorló szakemberek munkáját is támogathatják” - foglalta össze Deli-Gray Zsuzsa.