Megjelent Közép-Európa első LMBTQ turisztikai magazinja

Forrás: turizmus.com

 2019. május 07. 14:52

Humen Travel néven megjelent az első olyan utazási magazin, amely a közép-európai LMBTQ-utazókat kívánja megszólítani. Az ingyenesen elérhető, angol nyelvű, három országban terjesztett prémium kiadvány egy magyar vállalkozás szerkesztésében lát napvilágot.

Az évente megjelenő magazin eredetileg 2017-ben indult és akkor mutatkozott be az Utazás Kiállításon, még magyar nyelven. A kiállítás szakmai napján minden évben jelentkező Gay Travel Day szakmai rendezvény és a nagyközönség számára is elérhető Pink Corner tapasztalataiból merítve a kiadó most a közép-európai régió felé nyit – tájékoztatta szerkesztőségünket Erdei Zsolt, a lap kiadójaként működő Humen Media Hungary alapítója és ügyvezetője.

Ausztriában és Csehországban nem létezett eddig hasonló tematikájú kiadvány, így a kedvező hazai visszajelzésekre építve a Humen Media Hungary a környező országokban kíván terjeszkedni.

A kiadvány borítója

Fotó: Humen Media

A hiánypótló utazási magazinban a specifikus desztinációmarketing mellett az LMBTQ-közösségnek szóló utazási tippek és életmódcikkek is megtalálhatók. Természetesen bemutatkozik a régió három fővárosa, Bécs, Budapest és Prága; de az érdeklődők olvashatnak az idei World Pride-rendezvény kapcsán New Yorkról, vagy akár olyan távoli és egzotikus úti célokról is, mint Kolumbia, vagy az Ázsia meleg fővárosának számító Tajpej.

Erdei Zsolt azt is elmondta, hogy itthon tavaly indították el a Pink Budapest elnevezésű turisztikai projektet, ami a magyar fővárost népszerűsíti az LMBTQ-utazók körében. A projekt iránt olyan nemzetközi utazási kiállításokon is érdeklődtek, mint a Fitur Madrid vagy az ITB Berlin, amelyeken szakmai kapcsolat alakult ki az osztrák idegenforgalmi hivatallal, valamint a Prague Pride szervezőivel is. Ez tette lehetővé a közép-európai kiadvány létrejöttét.

Az utazási magazin május közepétől érhető el a részt vevő három országban.