Megkezdődött a Galiba

Forrás: MTI

 2018. augusztus 15. 17:32

A debreceni Nagyerdőben megkezdődött a virágkarnevál „kistestvére”, a hetedik Galiba gyermekfesztivál egy hétig tartó programsorozata.

A Galiba programjaiba 2012 óta évről évre gyerekek ezrei kapcsolódnak be, s az azóta eltelt időszakban a karneváli hét, benne a Galiba fesztivállal és a virágkarnevállal a család minden tagját megszólító programsorozattá erősödött.

Három napig a nagyerdei Békás-tó partján lévő Lurkóliget várja színes programokkal a gyerekeket, majd a nagyerdei vidámparkban és állatkertben folytatódnak a programok – ismertette a részleteket Gábor-Tóth Ildikó, a Galiba gyermekfesztivál főszervezője.

A fesztivál ideje alatt ingyenes koncertekkel, bábosokkal, gólyalábasokkal, színi előadásokkal várják a gyerekeket és a szüleiket. A programok idén Mátyás királyt idézik meg a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület közreműködésével középkori fegyver és páncélbemutatókkal, gyalogos párviadalokkal, és sok-sok Mátyást idéző történettel, mesével.

A Galiba programjaiba 2012 óta évről évre gyerekek ezrei kapcsolódnak be

Fotó: debrecen.hu

Az idei gyermekfesztivál díszvendégei a gyergyószárhegyi gyermekotthon lakói, akiket Böjte Csaba szerzetes atya is elkísér a rendezvényre. A gyergyószárhegyi gyerekek 2013 óta táboroznak minden évben a Debrecen melletti Halápon, a Gyermekekért Közhasznú Egyesület támogatásával, s az idei tábor időpontja egybeesik a karnevál idejével - magyarázta a főszervező.

A fesztivál kiemelt napján, szombaton egész napos Galiba-színpad várja a gyerekeket az aznap ingyenesen látogatható vidámparkban.

Nagy Gergely Sándor a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója felidézte, hogy egykor Ludas Matyi néven nyílt meg a debreceni vidámpark, s ennek szellemében a szomszédos állatkertben számos őshonos állatfajtát, köztük többféle ludat nézhetnek meg az érdeklődők.

Szombaton egyébként rollerbike felvonulást tartanak: a gyerekek és a felnőttek rollerrel, illetve görkorcsolyával vonulnak fel a vidámparktól a Nagyerdei Stadion rendezvényteréhez, ahol gólyalábas felvezetőkkel mutatkoznak majd be a virágokkal feldíszített Galiba-kocsik a közönségnek.

Kapcsolódó cikkek

Elkészült Debrecen tortája

2018. augusztus 13.