Megkezdődött a nyári szezon a Magas-Tátrában

Forrás: turizmus.com

 2018. június 18. 11:59

Június 15-én hivatalosan is kezdetét vette a nyári szezon a Magas-Tátrában.

A népszerű kiránduló- és nyaralókörzet több településén is ünnepséget rendeztek a hétvégén ebből az alkalomból. A Csorba-tó partján folklórműsorral és csónakázással köszöntötték a vendégeket, akik a helyi turisztikai szakemberek mellett találkozhattak Poszeidon istennel és egy barátságos „barnamedvével” is.

Poszeidon és egy faragott róka. A tó körül faszobrokon mutatják be a környék állatvilágát a gyerekeknek

Fotó: turizmus.com / Szántó Zoltán

A 26 méter mély Csorba-tavon egyébként 23 éven keresztül tiltották a csónakázás, csupán 10 évvel ezelőtt oldották fel a szigorú szabályozást.

Ótátrafüreden, a Kyselka-forrásnál rendeztek szezonnyitó nyitóünnepséget, ahol egyebek között elhangzott, hogy felújított szállodákkal és számos rendezvénnyel várják a Magas-Tátrába idén nyáron a turistákat, különösen az aktív turizmus szerelmeseit, illetve a gyerekes családokat.

Június 15-e nem csupán szimbolikus dátum a Magas-Tátrában, hanem nagyon konkrét is, mivel ettől a naptól vehetik igénybe a túrázók újra a legmagasabban fekvő, legnehezebb magashegyi túraútvonalakat.

A magashegyi menedékházakba itt is sherpák viszik fel az ellátmányt

Fotó: turizmus.com / Szántó Zoltán

A nyár folyamán hét futó- és három kerékpáros versenyt rendeznek a tó körül, amelyek mindegyikére több száz résztvevőt várnak. A sportesemények mellett folklórműsorok, kirakodóvásárok és kulturális programok színesítik a nyári kínálatot a Magas-Tátrában.

Aki elfárad a hegyi túrázás során, azt számos fürdő, így a poprádi Aqacity élményfürdő várja a környéken, de a színvonalasabb szállodák - mint a tátralomnici Grand Hotel Praha - komoly wellnessrészleggel rendelkeznek.

E-bike-kal sokkal könnyebb haladni a kaptatón

Fotó: turizmus.com / Szántó Zoltán

Az idei szezon egyik újdonsága a Magas-Tátrában az ún. e-bike, vagyis egy akkumulátorral kiegészített hegyi kerékpár, amellyel jóval könnyebben lehet feljutni egy-egy meredek kaptatóra. E-biketúrákat és mindenféle aktív turisztikai programokat kínál a Tátrában az Adventoura nevű ügynökség.

A nyári szezonnyitó alkalmából aktív turisztikai tanulmányutat szervezett a Magas-Tátrába a Szlovák Idegenforgalmi Képviselet. Az útról szóló képes beszámolónkat a Turizmus.com magazin július-augusztusi számában olvashatják.

Egy aktív tátrai nap után jólesik pár finom falat - bőségtál egy poprádi étterem kínálatából

Fotó: turizmus.com / Szántó Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Szlovákia az Utazáson

2018. március 01.