Megkezdődött a tamási termálfürdő helyreállítása

Forrás: MTI

 2021. november 08. 15:46

Megkezdődött a tamási termálfürdő helyreállítása, azután, hogy november 1-jén leégett a létesítmény tetejének egy része – közölte az üzemeltető cég képviselője hétfőn.

Elkezdték a romok eltakarítását, és állványokat építenek, hogy a tartószerkezet esetleges károsodását megvizsgálhassák – mondta Sándor Zsolt, az üzemeltető Aquaplus Kft. fejlesztési vezetője. A kár mértékéről később adnak tájékoztatást.

A tűz az épület tetején mintegy 500 négyzetméteren égett, de bíznak abban, hogy a tető fa tartószerkezete nem sérült meg – tette hozzá.
A létesítmény határozatlan ideig zárva tart; a fejlesztési vezető szerint nem zárható ki, hogy néhány hét múlva kinyitják azokat a részeket, amelyek sértetlenül maradtak.
Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője közölte, hogy a tűzvizsgálat jelenleg is tart.

Nem kizárt, hogy a hetekben a fürdő sértetlenül maradt részei újranyithatnak

Fotó: Tamási termálfürdő

A tulajdonos tamási önkormányzat 2011-ben csaknem másfél milliárd forintos beruházással bővítette és korszerűsítette a létesítményt, amelyet évente több mint százezer vendég keres fel.