Megnyílt a Balaton legnagyobb műjégpályája

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. december 06. 12:44

Balatonfüreden ma nyitották meg az üdülőkörzet legnagyobb, 900 négyzetméteres műjégpályáját. Balatonakarattyán Ördög Nóráék üzemeltetnek korcsolyapályát, és Almádiban is lehet majd csúszkálni.

Újabb műjégpályák nyitásáról kaptunk hírt, így a korábban ismertetett települések mellett további helyszíneken várják a népszerű téli sport szerelmeseit a Balaton partján.

A balatonfüredi pálya ma délelőtt 9-kor nyitott, és minden nap este 8-ig várja a korizókat. A diákok 700 forintért, a felnőtt fürediek féláron használhatják a műjeget, míg a 14 éven aluliaknak nem kell fizetni a csúszkálásért. A város központjában elterülő Zákonyi parkban kialakított pályának a múlt télen 17 ezer látogatója volt, egy időben 220-an repeszthetik a jeget a rendkívül hangulatos környezetbe helyezett, alkalmi sportlétesítményben, ahol idén is lesz zene, valamint működik majd büfé és korcsolyakölcsönző is –  írja a balatonfured.hu.

Füreden 900 négyzetméteres műjégen lehet korcsolyázni

Fotó: Balatonfured.hu

Balatonakarattyán Ördög Nóra televíziós műsorvezető és Nánási Pál fotóművész a kisboltjuk mellett készíttetett egy műjégpályát, amit múlt szombattól ingyenes használhatnak a felnőttek és a gyerekek. Aki korcsolya nélkül érkezik, az helyben kölcsönözhet. A pályát az üzlet nyitvatartási idejében lehet használni. A sztárpár ezenkívül idén is meghirdette cipősdoboz-akcióját, így aki gondolja, karácsonyi ajándékot is vihet magával rászoruló családokhoz történő továbbadásra.

Ugyancsak belépőjegy nélkül lesz látogatható a december 19-én nyíló, 30 x 18 méteres almádi jégpálya. Az üdülőhely önkormányzata a Wesselényi strand előtti rendezvénytérre várja majd a korcsolyázni vágyókat.