Korlátozásokkal látogatható a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. november 19. 20:48

November 19-én délután hivatalosan is megnyitotta kapuit a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, és egészen december végéig várja a látogatókat egyedi, minőségi kézműves termékekkel, karácsonyi finomságokkal, fényfestéssel és közös adventi gyertyagyújtással.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a karácsonyi vásár, idén azonban újra megszokott helyén, a Vörösmarty téren várja a budapesti, vidéki és külföldi látogatókat.

A rendezvényt Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és Faix Csaba, a szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója nyitotta meg péntek délután. Az igazi ünnepi hangulatról Kuna Vali és a Fourtissimo gondoskodott.

Megnyílt a Vörösmarty téren a karácsonyi vásár

Fotó: Budapest Brand

„Nagy öröm, hogy ha korlátok között is, de a járványügyi helyzet megengedi a hagyományos karácsonyi vásár megtartását. A Fővárosi Önkormányzat 1998 óta minden évben megrendezi, tavaly a pandémia sajnos közbeszólt” – mondta az eseményt megnyitó főpolgármester-helyettes a helyszínen. Kiemelte, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében a budapesti karácsonyi vásárt idén kordonok között tartják, a rendezvény csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. Emellett a vendéglátó egységeknél idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenthessék a járványügyi kockázatot.

A kitelepült vendéglátóhelyeken idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást

Fotó: Budapest Brand

Érkezik a finn Mikulás

A szervezésnél arra törekedtek, hogy a vásár budapestinek, vidékinek, ide látogató külföldinek egyaránt élményt nyújtson, ezért családi kedvezményekkel, az adventi hétvégéken meghitt közös gyertyagyújtással, december 1-től pedig a Gerbeaud-ház homlokzatára vetített ünnepi fényfestéssel készülnek.

November 28-án vasárnap gyújthatjuk meg közösen az első gyertyát a hatalmas közös adventi koszorún, a finn Mikulás pedig december 5-én, vasárnak érkezik a vásárba, hogy a gyerekekkel találkozzon és személyesen mondhassák el neki karácsonyi kívánságaikat.

 

Elérhető árak és kézműves termékek

A főpolgármester-helyettes azt is hozzátette, hogy igyekeztek a vásárt mindenkinek a pénztárcájához szabni, így a kitelepülő éttermek mindegyikében elérhetők 1500 forintos áron egytálételek, a kézműves árusoknál pedig egy-egy apró ajándék azok számára is belefér, akik nem tudnának egy drágább terméket megfizetni.

A szervező Budapest Brand NZrt. vezérigazgatója, Faix Csaba arról beszélt, hogy a vásár egészen december 31-ig várja a látogatókat a Vörösmarty téren. Ezután – talán elsőként – boldog ünnepeket kívánt minden hazai és külföldi látogatónak – utóbbiaknak angolul is, és kiemelte köszöntőjében, hogy a hazai kézművesek, akiknek komoly pályázati kiírásnak kellett megfelelniük, kizárólag tradicionális minőségi hazai termékeket kínálnak az idei vásárban, nem pedig tucatárut.

Nem tucatárut, hanem hazai kézműves termékeket kínálnak az ajándékot keresőknek

Fotó: Budapest Brand

A rendezvényen árusító, tradicionális magyar kézműveseket pályázaton választották ki, jelentkezésükhöz műhelyfotót is csatolniuk kellett a minőségi termék garantálása érdekében. Elindult a vásár honlapja is, ahol minden hasznos információ és az árusok kínálata is megtalálható.

 

Kedvezmények a Budapest Carddal

Nem csak a karácsonyi vásár miatt érdemes Budapestre látogatni az adventi időszakban. Aki az ünnepi fényekbe öltözött főváros felfedezésére indul, számos kedvezményt vehet igénybe Budapest Card tulajdonosként. A Vörösmarty téri vásáron a kártyát felmutatva minden kézműves és gasztronómiai termék árából 10% kedvezmény jár, ha pedig a kártyát november 19. és december 31. között a Budapest Info Pontok egyikén váltja meg, ajándék forralt bort is kap mellé.