Megnyílt a CAFe Budapest

Forrás: turizmus.com

 2016. október 07. 15:56

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum #Bartók című kiállításával nyílt meg pénteken a 25. CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivál.

A fesztivál 17 napja alatt (október 7–23. között) több mint 100 program várja a színház, a kortárs zene, a jazz, az újcirkusz vagy a képzőművészet iránt érdeklődőket.

Az október 7-i megnyitón, a Ludwig Múzeumban (Lumú) többek közt elhangzott, hogy rendkívül fontos az a misszió, amelyet a CAFe Budapest negyedszázada teljesít, bemutatva a magyar és nemzetközi kultúra értékeit.

Budapestet nemcsak épített öröksége és kulturális hagyományai teszik világvárossá hanem a kortárs művészek kreativitása is hozzájárul, hogy igazi dinamikus város legyen. A CAFe Budapest, mely mára komoly branddé vált, úgy épít a hagyományokra, hogy közben bátran helyezi azokat új kontextusba.

A CAFe Budapest az elmúlt években a térség legnagyobb kortárs művészeti fesztiváljává vált, valamint partnere lett az Art Market Budapestnek, a Fashion Weeknek, a Margó irodalmi fesztiválnak és az idén debütáló Budapest Ritmo világzenei fesztiválnak.

A fotón: Brigitte Franzen, a Peter und Irene Ludwig Stiftung igazgatója, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője, Katona András, az MTÜ marketingigazgatója és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

A megnyitót megelőzte a Ludwig Múzeum #Bartók kiállításának sajtóbejárása – a kiállítás a zeneszerző születésének 135. évfordulóján a kortárs képzőművészet eszközeivel vizsgálja Bartók Béla életművének és személyiségének sokszínűségét, a Bartókról kialakult képet, mint folyamatosan jelen lévő, átörökített kulturális toposzt bontja ki és értelmezi tovább. A kiállítást változatos társművészeti programsorozat kíséri, amely többek között előadásokból, tárlatvezetésekből, prezentációkból, zenei eseményekből épül fel.

A kiállítás egyik alkotása M. Tóth Géza animációs látványterve A csodálatos mandarinhoz