Megnyílt a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Forrás: turizmus.com

 2018. október 31. 15:54

Évekig mostoha körülmények fogadták Csillaghegyen a fürödni vágyókat, most viszont az egyik legkomplexebb szolgáltatásokat nyújtó és megfizethető fürdővel gazdagodott Budapest.

A megnyitón Tarlós István, Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, mennyire fontos része a turizmusnak a hazai gyógyfürdőkultúra: 100 turistából 60 nem hagyja ki ezeket az élményeket. Budapest fürdőváros, és ez egy elvehetetlen érték.

A hazai lakosság rekreációja és aktív pihenése szempontjából is kiemelkedő a  projekt. Tavaly kezdődött az építkezés, és mára, 3,9 milliárd forintból egy teljesen megifjodott, 7.800 négyzetméteres, fedett felületű fürdőkomplexum jött létre, amiben 12 új medence, valamint számos új, hamar népszerűvé váló szolgáltatás kapott helyet. A felújítás és bővítés része annak a fejlesztéssorozatnak, amelynek során korszerűsítik a fővárosi fürdőket. A fejlesztési projektsorozat a jövőben is folytatódik.

Az egyik legkomplexebb szolgáltatásokat nyújtó fürdő lett a csillaghegyi

Fotó: turizmus.com

Tarlós Istvánnal közösen Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója adta át a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt. Ami a parkolást illeti, 120 autónak teremtettek parkoló helyet. A fürdő télen is működik, ezekben a hónapokban is napi 2000 főt fogadnak majd, a tervek szerint. Amint azt a vezérigazgató hangsúlyozta, a jövőben sor kerül a pesterzsébeti, a józsefvárosi, valamint a Király fürdő korszerűsítésére is.

 

A fürdő bejárata

Fotó: turizmus.com

A fürdőben a sportolni vágyókat és úszásoktatásra jelentkezőket egy 25x33 méteres, két irányban kötelezhető versenymedence és egy 10x12 méteres tanmedence várja. A versenymedence alkalmas lesz úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is. A wellness részlegben három, különböző hőfokú, élményelemekkel ellátott medence várja a pihenni vágyókat. A gyerekparadicsomban különleges sodrófolyosóval ellátott, vizes gyermek játszótér és egy foglalkoztató kuckó teszi teljes körűvé a családbarát szolgáltatásokat. A szaunavilág területe két oldalról is megközelíthető, egyrészt az épület felől, ez a téli használat miatt fontos, másrészt a parkolók felől, önálló megközelítéssel. A szaunavilágban helyet kap egy aromaszauna, ördögszauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finn szauna, dézsás só fürdő, bioszauna, hideg- és meleg vizes merülő medencével, valamint 36 oC-os ülőmedencével.

A fürdő terasza

Fotó: turizmus.com

A különleges panorámát nyújtó külső teraszon egy lebegő 36 oC-os vizű inox élménymedencéből csodálhatjuk a környezetet. Az épület mellett egy kétpályás, egész évben használható csúszdapark is létesült. Kulturált kávézó is várja a vendégeket.

 

Az enteriőr modern, vidám, sokszínű

Fotó: turizmus.com

A modern stílusú, vidám, sokféle színnel dolgozó enteriőr büszkesége egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a lebontott újpesti fürdőből került át. A beruházás alapkövét 2017 januárjában tették le. Ezt követően a fürdő területén egyedülálló római kori kelta kocsisírra bukkantak a Budapesti Történeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum régészei.