Megnyílt a nyári szezonra Budapest egyetlen dunai strandja

Forrás: turizmus.com

 2022. június 01. 12:33

Június 1-jén indul a második szezon Budapest egyetlen dunai strandján, a SHO Beachen, mely a BudaPart területén, a Kopaszi gáton található. Jó vízminőséggel, magas szintű szolgáltatásokkal várják a fürdővendégeket. A budaparti és a XI. kerületi lakosok kedvezményesen vásárolhatnak jegyet a strandra.

A tavalyi, első szezonban 3000 látogatója volt a létesítménynek, idén még jelentősebb érdeklődésre számítanak. A jegybevételek 2021-ben 6 millió forintot értek el, a jegyárak idén csak minimálisan emelkedtek.

A strand forgalma nagyban függ az időjárástól, de idén a látogatószám növekedésre számítanak, annak köszönhetően, hogy egyre többen laknak a BudaPart városnegyedben – mondta el Schrancz Mihály, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója, a BudaPart városnegyed beruházás fejlesztője.

Kitért rá, hogy a SHO Beach Budapest egyetlen olyan homokos strandja, ahol a Dunában lehet fürödni és ahol a vízminőséget rendszeresen ellenőrzik, a fürdőzők biztonságát úszómester és vízimentő szolgálja és kültéri zuhanyzó, napágyak, bérelhető vízi játékok, frissen nyírt fű és változatos gasztrokínálat várja a látogatókat.

sho beach

Június 1-jén indul a második szezon Budapest egyetlen dunai strandján, a SHO Beachen

Fotó: SHO Beach

Arra is kitért, hogy a tulajdonos közel 300 millió forintot áldozott a strand épített környezetének kialakítására (tereprendezés, füvesítés, az épületek kialakítása, mosdók, öltözők létesítése), az üzemeltető pedig további több millió forintot költ évente a fenntartásra (kertápolás, takarítás, úszómester). A költségeket a belépődíjak és a gasztronómiából származó bevételekből finanszírozzák.

Schrancz Mihály hangsúlyozta azt is, hogy a tulajdonos és az üzemeltető napszaktól és időszaktól függően a BudaPart lakosainak, illetve az ott dolgozóknak a belépődíjakból mintegy 50-70 százalékos, a XI. kerületi lakosok részére a belépődíjakból 25-30 százalék közötti kedvezményt ad. A belépőjegyek a helyszínen található gasztroegységekben levásárolható kupont is tartalmaznak.

sho beach

A SHO Beach Budapest egyetlen olyan homokos strandja, ahol a Dunában lehet fürödni és ahol a vízminőséget rendszeresen ellenőrzik

Fotó: SHO Beach

A főváros egyetlen dunai strandján forró homok és krisztálytiszta vizű öböl várja a strandolókat. Az öbölben a fürdőzés és a napozás mellett SUP deszkákon szelhetik a vizet, és a vízi sportok szerelmesei kipróbálhatják az országban még csak két helyen elérhető Schiller waterbike-ot is. Emellett számos más vízparti lehetőség várja a családokat: óriás waterballban lépkedhetnek a vízen, de teqballozhatnak, tollasozhatnak és más bérelhető sporteszközből is válogathatnak. A vízparton óriás jenga, óriás marokkó és KUBB is várja a játékos kedvűeket.