Megnyílt a regisztráció az Idegenvezetők Világnapjának programjaira

Forrás: turizmus.com

 2020. február 16. 12:56

Már lehet regisztrálni az Idegenvezetők Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő budapesti városnéző sétákra, múzeumlátogatásokra és egyéb programokra.

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2020. február 20–23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A több mint száz változatos, többségében ingyenes program között dunai hajózás, városnéző buszos túra,  különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig rámpás mikrobuszos városnézést tartanak.

A négynapos eseménysorozat szervezői a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata és idegenvezetői, társszervezői a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BTFK), valamint a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM).

Az idei világnap alkalmából száznál is több, változatos programot indítanak

Fotó: 123rf.com

A BKIK honlapján olvasható tájékoztatás szerint a tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető eseménnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. Az idei programokon részt vevő száz idegenvezető társadalmi munkában vezeti a városnézéseket, a megvalósításban mintegy száz közreműködő partner segíti őket.

A vasárnapi (február 23.) központi események helyszíne a Bálna Budapest lesz, ahol kézműves portékákat is kiállítanak, és várhatóan vidéki turisztikai desztinációk is bemutatkoznak. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák, amelyekre előzetesen lehet regisztrálni.

Két hajó is rendelkezésre áll majd, így a Mahart Passnave Budapest hajója, mely a Bálnától indul, valamint a Silverline Táltos hajója, mely az Erzsébet híd lábánál lévő 11-es kikötőben várja az utasokat. Külön járatként indul villamos a 2-es és a 6-os villamos vonalán.

A programok többsége térítésmentesen lesz látogatható, de azokra előzetesen regisztrálni kell. Az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, busz, hajó és villamos esetén) a helyszíneken is lehet jelentkezni.

A programokra ITT lehet regisztrálni.