Megnyílt a siófoki jégpálya

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. december 10. 13:25

A korcsolyázni vágyók mától egészen február 13-ig Siófokon is élvezhetik a téli sport örömeit. A siófoki lakosok féláron használhatják a korcsolyapályát, amely mellett még egy alkalmi büfét is kialakítottak.

Miközben ünnepi fényben pompázik a város Fő terén a kis faházak gyűrűjében az adventi vásár, a siófoki hajóállomás mellett december 10-én délben megnyitotta kapuit a jégkikötő.

A korcsolyázni vágyók egészen február 13-ig élvezhetik a téli sport örömeit. A pálya minden nap 9 és este 8 óra között üzemel.A 600 négyzetméteres műjég használatáért hétköznap egész napra 800, hétvégén 1100 forintot kell fizetni, de a siófoki lakosok 50 százalékos kedvezménnyel korcsolyázhatnak a Balaton-parti fák mellett kiépített jégfolyosóban. A város iskolásai és óvodásai 10 és 15 óra között idén is ingyen korizhatnak a pályán. A kapcsolódó szolgáltatások között korcsolyabérlés és -élezés is elérhető, akik pedig egy csésze teára vagy forró csokira vágynának a sportolás közben, azokat a jégpálya mellett kialakított alkalmi büfében várják.

A pálya reggel 9-től este 8-ig várja a sportolni vágyókat a siófoki kikötő mellett

Fotó: Siófok Kommunikációs és Turisztikai Iroda

A Siófokra látogatóknak érdemes a Fő téren található adventi vásárt is felkeresni. A Víztorony körül felsorakozó kis faházakban a kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvencek is kaphatók, mint a kürtőskalács és az illatos sült gesztenye.

A torony mellől december 13-án városi séta indul a Kálmán Imre Emlékház szervezésében. A résztvevők megismerhetik Somogy megye népi kultúrájának a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szokásait, hagyományait és hiedelmeit. December 22-én a Kálmán Imre Művelődési Központ színpadán Andersen Ólomkatonája elevenedik meg egy zenés mesejátékban.