Megnyílt a Sóstói Piac Nyíregyházán

Forrás: turizmus.com

 2016. június 27. 13:58

Június 22-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Sóstói piacot Nyíregyháza polgármestere. A piac jó lehetőséget ad a vásárlásra, egy kis beszélgetésre és a helyi termékek népszerűsítésére.

A turistáknak ez egy különleges attrakció lehet, hiszen bárhová megyünk, mindig élményeket keresünk. Itt a pálinka, a gyümölcs, a bor, a sajt és a sokféle mangalica termék igazi gasztronómiai élményt nyújt.  Remélem, hogy nemcsak a termékek lesznek kiválóak, hanem a hangulat is - nyilatkozta Kovács Ferenc.

 

Az elmúlt években már gyakorlattá vált az, hogy lehetőséget biztosítunk a helyi termelőknek városi rendezvényeken és termelői piacokon való bemutatkozásra ilyen alkalmat teremt a Sóstói Piac is. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ide látogatók megismerhessék a helyi termékeket, és találkozzanak azokkal az ízekkel, amelyek itt nálunk, Nyíregyházán és a bokortanyákon találhatóak meg – mondta Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Mogyorós Judit, a kezdeményező Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke szerint, a piac hármas céllal jött létre: egyrészt látványosság, érdekesség, másrészt közösségi élettér, harmadik, de nem utolsó célja a helyi lakosság és a turisták kiszolgálása. Ráadásul egy ilyen környezetben vásárolni nem egy átlagos, családi beszerzés! A piacon sétálva barátokkal találkozhatunk, recepteket cserélhetünk, ugyanakkor kikapcsolódásra, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

A Sóstói Piac augusztus 27-ig minden szerdán és szombaton délután 5 és este fél 10 között várja a vásárlókat, látogatókat.