Látványos performansszal nyílt meg a Városháza pop-up park

Forrás: turizmus.com

 2024. május 21. 12:27

Parkolóból park lett! Május 17-én egy látványos performansszal nyílt meg a Városháza pop-up park. A nyitó hétvégén több ezren fordultak meg Budapest legújabb közparkjában: volt közös olvasás, workshop, Városháza-történeti séta és DJ Palotai emlékest.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke május 17-én 17 órakor egy hatalmas parkolófelirat „oló” részét ledöntve adták át Budapest legújabb közösségi terét.

A megnyitó után a Pure Lust kollektíva DJ-i zenéltek az érdeklődőknek. Május 18-án szombaton 11 órától Olvasni szabad címmel irodalmi program várta az olvasás szerelmeseit. Egy szervezett sétán lehetőség volt jobban megismerkedni a Városháza és a környék történetével.

Később egy workshop keretein belül a park továbbfejlesztéséről beszélgethettek az idelátogatók a Városháza Park tervpályázat második helyezettje, az Újirány építésziroda tájépítészeivel. A szervezők este egy bulival tisztelegtek Budapest egyik legikonikusabb DJ-je, Palotai Zsolt előtt. Vasárnap közös homokozással és újabb Városháza-történeti sétával folytatódtak a programok.

Kulturális programokkal és DJ Palotai emlékesttel nyílt meg a hétvégén Budapest legújabb közparkja

Fotó: Képszerkesztőség

Az óriási homokozó és a mászófal az egész hétvégén nagyon népszerű volt a legkisebb budapestiek körében. Ezentúl is érdemes ellátogatni akár kicsikkel, barátokkal vagy egyedül a pop-up parkba, hiszen a játszótér, az utcabútorok és a vendéglátóhely egész nyáron állandó része marad a belvárosi életnek.

A Budapest Te meg Én Facebook-oldalon követhetőek lesznek az időszakos események. Ezen a hétvégén a gyereknapra hangolódnak a szervezők, de lesz közös táskakészítő workshop és Street Sixteen koncert is.

Egész nyáron érdemes ellátogatni a Városháza pop-up parkba, akár csak egy kicsit kikapcsolódni a város zajától. Ráadásul a vendéglátóhely napi 10% kedvezményt ad az első fogyasztásból az ÉnBudapestem applikáció felhasználóinak.