Megnyílt az első turisztikai élményvásár Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2018. február 22. 12:26

Mindannyian vágyunk az új élményekre és arra, hogy a mindennapokból kiszakadva más megközelítésből láthassuk a világot. Erre a megközelítésre épül a február 20-22. között megrendezett első turisztikai élményvásár koncepciója.

A turisztikai vásárok kora lejárt! Hányszor hallottuk szkeptikus szakmai körökben, hogy a digitalizáció korában már nincs szükség a klasszikus turisztikai vásárokra, amelyek lassan el is fognak tűnni. Az élet azonban valahogy nem akarja igazolni ezeket a pesszimista jóslatokat, s rendre rácáfol a kétkedőkre – írja blogjában Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai tanácsadó.

Az utazás az agyban kezdődik, s emlékek formájában ott is ér véget, mindannyian vágyunk az új élményekre és arra, hogy a mindennapokból kiszakadva más megközelítésből láthassuk a világot. Erre a megközelítésre épül a február 20-22. között megrendezett első turisztikai élményvásár koncepciója. Reise Inspiration néven a napokban rukkolt elő egy teljesen új típusú koncepcióval a rendezvényszervező Messe+Kongresse cég, aki rendhagyó időpontban, rendhagyó kínálatú élményvásárra invitálta a nagyérdeműt Bécs kulturális központjába:  a Museum Quartierbe. A Reise Inspiration középpontjában nem desztinációk, hanem élmények állnak. Lehetőség van például Franciaországban szállodai szobákká alakított hordókban szobát foglalni, vagy az ókori több evezősoros görög hadihajókban az evezést kipróbáló túrára befizetni. Az élményvásár ajánlatai között szerepel iráni helikopteres sízés, és például a régészek munka közbeni megfigyelésére alkalmat adó archeológiai kirándulásra is jelentkezhetünk, s a lehetőségek sora hosszan folytatható.

Magyar kiállítók az első turisztikai élményvásáron

Fotó: turizmus.com

Magyarországról olyan attrakciók mutatkoztak be, mint a tapolcai tavasbarlangrendszer, s a rá épülő szolgáltatások, vagy a vízililiomok közötti úszás egyedi élményét kínáló Hévízi-tó és egyéb unikális egészségmegőrző szolgáltatások. Természetesen nem hiányozhattak a kínálatból az öt csillagos kényeztető élményajánlatok sem.

A Resie Inspiration délután egy óra és este kilenc között fogadta látogatóit, akik egy after work látogatás keretében gyűjthettek friss inspirációt soron következő szabadságuk úti céljaihoz. A délutáni, esti chill out jegyében a látogatók bloggerek prezentációiból ismerkedhettek meg a legfrissebb utazási trendekkel.

A turisztikai vásárokat tehát nem kell temetni, egyfajta digitális detoxikálóként népszerűbbek mint valaha, s biztosan nem szűnnek meg, legfeljebb átalakulnak, s utazásra inspirálnak.... Idén január elején például rekordszámú kiállító és résztvevő bizonyította a turisztikai vásárok teremtette személyes fórumok és interakciók iránti igényt, amikor több mint 150 ezren keresték fel 4 nap alatt a bécsi Ferien Messét. Közép-Európa legnagyobb turisztikai kiállításán a látogatók 80 ország több mint 800 turisztikai szolgáltatójával teremthettek személyes kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek