Megnyílt az új párizsi kongresszusi központ

Forrás: turizmus.com

 2017. november 30. 14:22

Két évnyi munkálatok után november 22-én avatták fel a párizsi Parc des Expositions de la Porte de Versailles felújított 7-es Halljának 3. emeletén található Paris Convention Centert.

Az új helyszín a tervek szerint számos nagyszabású eseménynek adhat otthont a jövőben.  A kongresszusi központ 5200 ülőhellyel rendelkező plenáris termet kínál a legújabb technológiai felszereltséggel, 350 wi-fi egységgel, mellyel egyszerre 30 ezren tudnak netezni.

72 000 m² alapterületének köszönhetően  Európa legnagyobb kongresszusi központja, amely 44 000 m² kiállítási térrel és 14 000 ülőhellyel rendelkezik a 3. emeleten, de a komplexum három szintjén összesen 35.000 résztvevőt tudnak leültetni.

A Paris Convention Center Európa legnagyobb kongresszusi központja

Fotó: Atout France

A négy összekapcsolt emeleten összesen 16 tárgyalóterem, 2 étterem ás egy relaxációs terület található. A Paris Convention Center belső kialakítása nagyon rugalmas, a mozgatható elemeknek köszönhetően egyedi igények szerint alakítható. Megnyitásával Párizs – ami az ICCA ranglistáján a tavalyi rendezvények számát tekintve 2014 után visszaszerezte vezető helyét - egy újabb szintre lépett az üzleti- és konferenciaturizmus terén, főleg, hogy a közeljövőben a Parc des Expositions de la Porte de Versailles teljes területét felújítják, 2019-ben pedig 2 új Novotel és Mama Shelter hotel nyílik a parkon belül.

További információ: http://www.parisconventioncentre.com/en/