Meghökkentő formájú épületben nyílt meg Dubajban a Jövő Múzeuma

Forrás: turizmus.com

 2022. február 23. 17:03

Február 22-én megnyitották Dubajban az egészen különleges, futurisztikus stílusban épült, arab kalligráfiákkal ellátott, 77 méter magas Jövő Múzeumát. A nem mindennapi látványt nyújtó épületben a jövő tudományos és technológiai trendjeit és lehetőseit mutatják be.

A régóta várt múzeum futurisztikus épületét kívülről díszítő kalligráfia egy vers, melyet Dubaj uralkodója, Maktum bin Rasid al-Maktum sejk és dubaji emír a város jövőjéről írt.

Az 1024 írásjel a homlokzaton – melyeket robotok készítettek – egyúttal ablakként is funkcionálnak. Az épület tórusz formája maga is szimbolikus jelentőségű: egy üreget rajzol körül, mely az ismeretlen tudást jelképezi. Az épület megvilágított homlokzatán szintén a sejk portréja látható – írja a Travelo az épületről.

jovomuzeuma_123rf

Az 1024 írásjel a homlokzaton – melyeket robotok készítettek – egyúttal ablakként is szolgálnak

Fotó: krsmanovic/123rf.com

A Jövő Múzeuma a kiállítás, az immerzív színház és a témaparkok elemeit ötvözve jeleníti meg a jövőről alkotott elképzeléseket 30 ezer négyzetméteren. Az épület négy emeleten látható kiállításai olyan témákkal foglalkoznak, mint például az erőforrás-fejlesztés a világűrben, az egészség, a wellness és a spiritualitás.