Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője – videó

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 26. 14:30

Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője az ország legkeletibb vidékén, a Zempléni térségben található Vinnai-tó mellett.

A japánok ősi gyógymódja, a ma már világszerte elismert erdőfürdő jótékony hatása a testre és a lélekre tudományosan is bizonyított. Az erdőjárás erősíti az immunrendszert.

A Kassa megye által támogatott projekt a vidéki zöldturizmust kívánja bővíteni: amellett, hogy az egészségre rendkívül jótékony hatással bír, természetközeliségre,  fenntarthatóságra nevel – írja a Hírek szlovák televíziós hírportál.

Az újonnan kialakított erdőfürdőben legfeljebb 20 fős csoportokat fogadnak, hogy a vendégek számára minél személyesebbé tegyék az élményt. A látogatók ezáltal lehetőséget kapnak, hogy befelé forduljanak, önmagukra és a környezetükre részleteire figyelve megtapasztalják az erdő gyógyító erejét. Az erdőben két terápiás ösvényt alakítottak ki. Vinnában ezenkívül a gyógynövények felhasználásáról is sokat tanulhatnak az erdőjárók.

Kassa megye idegenforgalmi kampányaiban idén a szülőföld, illetve a korábban kevésbé ismert, érintetlen természet és épített örökség felfedezésére buzdítja a kirándulókat.