Megnyitott a Bobo Fun Park, a Balaton aktív szabadidőközpontja

Forrás: turizmus.com

 2021. június 12. 10:04

A 25 éves jubileumát ünneplő alsópáhoki Kolping Hotel üzemeltetőinek új projektje, a Bobo Fun Park a szálloda közvetlen szomszédságában épült.

A meghívottak a 3000 négyzetméteres adrenalin arénából először a rendezvénytermet vették birtokba – tájékoztatta lapunkat a Kolping Hotel.

Az ünnepélyes átadáson elsőként Gebhard Kaiser, Németország Oberallgäu régió tiszteletbeli tanácsosa, a Kolping Hotel Kft. felügyelőbizottságának elnöke jelentkezett be videóüzenetben. A támogatókon és kivitelezőkön kívül külön köszöntötte a szálloda dolgozóit, akik az új projekt létrehozásából is kivették a részüket.

A több mint 2 milliárd forintos beruházás a koronavírus helyzetben és az ezt övező kényszerű bezárásokban állami támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program a park megnyitásához 946 millió forintos támogatást nyújtott.

A Bobo Fun Park ünnepélyes megnyitóján balról: Könnyid László (MTÜ), Manninger Jenő (országgyűlési képviselő), Novák Katalin (miniszter), Baldauf Csaba (Kolping Hotel), Bobo, a szálloda kabalafigurája, Szabó János (Magyar Kolping Üdülési Alapítvány) , valamint Czigány Sándor (polgármester)

Fotó: Bobo Fun Park

Novák Katalin, családokért felelős miniszter beszédében örömét fejezte ki, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után végre visszanyerhettük a biztonságunkat úgy, hogy közben élvezhetjük a szabadságunkat is. A szabadságot jelenti az is, amikor el tudunk menni a nyaralni; ezt a szabadságot biztosítja a Bobo Fun Park is – mondta.

A Kolping Hotel csapata bebizonyította, amikor eljön az az idő, hogy észszerűbbnek tűnik lassítani, akkor is lehet újítani, és a beruházásoknak köszönhetően egy nehéz helyzetből is megerősödve lehet kijönni.

Könnyid László, az MTÜ turizmusszakmai vezérigazgató-helyettese az adrenalin aréna rendezvénytermében

Fotó: Bobo Fun Park

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai vezérigazgató-helyettese sokáig dolgozott a szomszédos Hévízen, így jó ismerősként köszöntötte a csapatot. Beszédében kiemelte, bár elsőre mindenki azt gondolja, hogy ez egy családos birodalom, ami a gyermekeknek készült, itt a felnőttek ugyanolyan jól érzik magukat. Ahhoz, hogy a Balaton négy évszakos desztináció legyen kellenek az ilyen létesítmények, és a Bobo Fun Park egyedi kínálata még külföldről is tud vendégeket hozni a régióba.

Három emelet magas mászófalakat lehet meghódítani

Fotó: Bobo Fun Park

Ezután Manninger Jenő országgyűlési képviselő üdvözölte a beruházást, ami a térség fejlesztési stratégiájába is jól illeszkedik.

A megnyitót Baldauf Csaba zárta, aki az 1996-os nyitás óta a szálloda igazgatója és most a Bobo Fun Park vezetői feladatait is a vállára vette. Beszédét egy timelapse videóval indította, amiben röpke 1,5 perc alatt a szemünk előtt épült fel a Bobo Fun Park.

Igazi kihívás a beltéri kötélpálya

Fotó: turizmus.com

Ha nem is ilyen gyorsan röppent el, de csupán 14 hónapra volt szükség ahhoz, hogy az alsópáhoki domboldalon létrejöjjön Magyarország legtöbb attrakciót egy helyre összpontosító fedett élményközpontja. 30 különböző játékelem és izgalmas kihívás várja a család minden tagját: 3 emelet magas mászófalak, beltéri kötélpálya, lézer labirintus, „igazi" barlang, trambulin mezők és sok más izgalmas aktivitás.Az igazgató örömét fejezte ki, hogy miután az elmúlt egy évben a felújított családi lakosztályok és az új babajátszótér elkészültét csak a dolgozókkal szűk körben ünnepelhették meg, a Bobo Fun Parkot már nagyszabású megnyitó keretében adhatták át.

Külső vendégek előtt is nyitott a Bobo Fun Park

Fotó: turizmus.com

Az épületet Kövesi Ferenc, a Kolping Szövetség elnök-prézese szentelte meg. Az ünnepélyes szalagátvágást állófogadás követte, és a résztvevők megtekintették a Bobo Fun Park attrakcióit.

A létesítményt a Kolping Hotel vendégei kedvezményekkel használhatják, valamint várják a környéken lakókat, közelben pihenőket, kirándulókat is.

Bármilyen időjárás esetén igazi jolly jokerként tervezhető be a Fun Park élmény akár a balatoni nyaralás programjába is.