Megnyitotta kapuit a megújult Apolló art mozi Debrecenben

Forrás: MTI

 2017. szeptember 30. 16:51

Megújult a 105 éves debreceni Apolló mozi: a város egyetlen, mintegy 15 millió forintból felújított art mozija másfél hónapos szünet után péntektől fogadja ismét a látogatókat.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatójaelmondta: teljesen megújult az épület elektromos és klímarendszere, a jegypénztár, a büfé, a mosdó, modernizálták a gépházat és kényelmesebbé tették a székeket.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a város fontos kulturális intézményének nevezte az Apolló mozit, ahol a jövőben egy kávézót is kialakítanak. Az alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a Főnix Kft. 2004 óta üzemelteti az Apolló mozit, azóta Debrecen egyetlen art mozijában megsokszorozódott, és tavaly már meghaladta a 83 ezret a látogatók száma.


A filmszínház 2005 óta tagja a Europa Cinemas nemzetközi hálózatnak, amelynek több mint 1200 tagmozija van. A debreceniek joggal lehetnek büszkék arra, hogy az Apolló évről évre kiérdemli az art mozi besorolást - mondta Széles Diána.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője a mozi idei programkínálatából kiemelte a Szemrevaló fesztivált, amelyet október 2-6. között a Német Kulturális Fórummal közösen rendeznek.

Díszelőadás keretében mutatják be a Csokonai Színházban forgatott Hetedik alabárdos című filmet, október 15-én lesz a 2. Európai Art Mozik napja, október 18-án pedig a Malter Fesztivál díjátadójának ad otthont az Apolló.

Októberben folytatódnak az Európai filmművészet nagyjai című filmklub vetítései, mindenszentek éjszakáján pedig második alkalommal retteghetnek a horrorfilmek kedvelői A félelem éjszakája című vetítésen - sorolta Fejér Tamás, hozzátéve: novemberben az őszi fesztivál keretében négy színházi felvételt is műsorra tűznek, és díszelőadáson mutatják be az Ambrus Attila életét feldolgozó, A viszkis című, Antal Nimród rendezte magyar filmet az alkotók jelenlétében.