Megszűnik a Világzene színpad a Szigeten

Forrás: Index

 2018. október 26. 15:06

2019-ben már nem lesz Világzenei színpad a Sziget fesztiválon. A döntés hátterében állítólag az áll, hogy a Világzenei színpad 10 ezer ember befogadására is alkalmas helyszínét az utóbbi időben egyre kevesebbszer sikerült megtölteni.

Kardos József programigazgató szerint rosszul veszi ki magát, ha érkezik egy nagy név, de csak ezer ember kíváncsi, és a költségvetés miatt sem gazdaságos így fenntartani a helyszínt. A programigazgató azt is elmondta a hírt először  megíró Lángoló Gitároknak, hogy Marton László Távolodó és Lőkös Csaba magas színvonalon szervezték a programot, nem az ő munkájukat minősíti a döntés.

A világzene nem tűnik el a fesztiválról, de mindenképpen átalakításokra lehet számítani. Ez érinthet olyan helyszíneket is, mint a Hungarikum Falu vagy éppen a Karaván Sátor, de amíg nincs fix költségvetése a Szigetnek, addig a programigazgató nem tud több részletet elmondani arról, hogy hol és mikor lehet majd látni a műfaj fellépőit.

Az elmúlt években nem volt elég néző a Világzenei színpadnál

Fotó: index.hu/Sóki Tamás / MTI

A jövő évi Sziget fesztiválra már megindult a jegyek értékesítése, az első nap headlinere, Ed Sheeran iránt pedig akkora volt az érdeklődés, hogy egy időre a szerverek is megálltak.