Megújul a Fürdő Hotel Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 27. 19:36

A Turizmus Világnapján tartott sajtótájékoztató keretében jelentették be Zalakaros legújabb fejlesztését.

A Kisfaludy Program keretében megújul az önkormányzat tulajdonában, és a Zalakarosi Fürdő üzemeltetése alatt álló 3*-os szálloda Zalakaroson.

Országos szinten több mint 700 panzió és szálloda fejlesztésére, illetve új szálláshely létesítésre benyújtott pályázatot részesített kedvező elbírálásban a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Program első ütemében. Zalakaroson a Fürdő Hotel fejlesztésére 103 334 259 forintot ítéltek meg.

A Turizmus Világnapján jelentették be

Fotó: turizmus.com

A fürdő üzemeltetésében lévő, 2017-ben 3*-os HOTELSTARS minősítést szerzett, 22 szobával, 55 férőhellyel rendelkező szálloda megújítása jól tud kapcsolódni a gyógyhely-fejlesztési projekthez is.

A szálloda teljes külső, belső megújításon eshet át, a 22 szobát teljes berendezéssel együtt felújítják, és egy új akadálymentes szoba építését, akadálymentes parkolóval és a konyha, felszerelésekkel együtt való átalakítását is tartalmazza a projekt. A fejlesztés eredményeként minőségileg megújult szállodakép és teljesen átalakult gasztronómiai tevékenységekre képes konyhával fog rendelkezni.

Az udvarban gumiszőnyeges játszótér, mozgáskorlátozott fitnesz eszközök, elektromos gépkocsi töltő kialakításával várnak új vendégkört, ezek a gyermekesek, fogyatékossággal élők. De az idősebb korosztály mozgását is segíti a lift, közérzetüket javítja a minden szobában meglévő légkondicionálás és a nordic walking lehetőség. Az értékesítés támogatására új honlapot készíttettek és új szoba-foglalási rendszer segíti majd a vendégeket.

A pályázati támogatás mellett a beruházáshoz az önkormányzat önerőt is biztosított, ennek összege 46 050 412 forint. A beruházás a tervek szerint már jövő év elején elindul, hogy a szezonra már a megújult létesítmény fogadja a vendégeket.