Megújul a Hadas és a Táncpajta

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 06. 15:20

Új látogatóközponttal bővült a matyó örökséget ápoló Hadas városközpont Mezőkövesden. A megújult Táncpajtában egy olyan attrakciós tér jött létre, amely interaktív eszközök segítségével vezeti a látogatókat a matyó hagyományok, a matyó örökség világába.

A fogadótérben alkalmazott multimédiás és interaktív eszközök segítségével ismerkedhetünk meg a Hadas városrész kialakulásának történetével és a matyó népművészet hagyományainak alapjaival. Ezúttal ne gondoljunk a hagyományos múzeumi kiállításra – ezt a Matyó Múzeumban megtaláljuk –, tekintsük úgy a látogatóközpontra, mint a városi séták kiindulási pontjára, ahol élményekben gazdag útravalót kapunk a matyó kultúrával kapcsolatosan.

Rendezvényközpont

A Táncpajta rendszeres helyszíne lesz a kisebb-nagyobb rendezvényeknek is (táncházak, koncertek, gyermek- és családi rendezvények, fesztiválok, hagyományőrző rendezvények), ugyanakkor betölti a matyó világ élményközpont szerepét is.

A Táncpajta kisebb-nagyobb rendezvények helyszíne is lesz

Fotó: Hadas Látogatóközpont

Hologúla, szelfipont, interaktív játékok

A Látogatóközpont attrakciói közül bizonyára nagy népszerűségnek örvend majd mind a felnőtt, mind a gyermek látogatók körében a 3D vizuális tartalmat megjelenítő Hologúla öltözékismertető, ahol egy táncos lány és fiú sorban mutatja fel a matyó ünnepi viselet ruhadarabjait, de szintén érdekes a matyó párt öltöztető érintőképernyős interaktív játék. A matyó kalapos, főkötős szelfipontnál készült fotóját mobiltelefonján küldheti el. Jó játék a matyómotívum-felismerő vagy a matyó szófejtő is.

Információs pont, ajándékbolt, kávézó

Az érintőképernyős térkép Mezőkövesd valamennyi látnivalóját, köztük a Hadas városrészben található attrakciókat mutatja be, a városnéző turisták tartalmas „útravalóval” indulhatnak a várost felfedező sétájukra. A Látogatóközpontban kapott helyet a Tourinform iroda, illetve az ajándékbolt és a kávézó is.

www.hadaslatogatokozpont.hu

A fejlesztés a Hadas városrész kulturális turisztikai fejlesztése című TOP-1.2.1-15-BO1-2016-00010 projekt keretében készült.

(X)