Megújul a margitszigeti zenélő szökőkút programja

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. március 03. 13:43

Budapest 150. születésnapjára megújítják a margitszigeti zenélő szökőkút programját, amelyről a budapestiek dönthetnek egy szavazás keretében - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a megújuló zenei programba a nyolc legtöbb szavazatot elnyerő dal kerül be, ezeket május 6-ától lehet meghallgatni, és a rájuk komponált vízjátékot megcsodálni a Margitszigeten. A zenékhez kapcsolódó vízi látványt 155 fúvóka egyedileg hozza létre.

Karácsony Gergely közölte, a konkrét listát hosszas egyeztetések és mérlegelés után a Főkert szakemberei állították össze, akik "pontosan tudják, melyik dalra lehet, és melyikre nem lehet beprogramozni a vízsugarak táncát". Ez a korlát szab határt a fantáziának, de talán így is sikerült biztosítani a műfajok, az előadók, a hangulatok sokszínűségét - jegyezte meg.

A szavazás március 12-ig tart, a voksokat az enbudapestem.hu oldalán lehet leadni.

A margitszigeti zenélő szökőkút megújuló zenei programjába a nyolc legtöbb szavazatot elnyerő dal kerül be

Fotó: enbudapestem.hu

 

Május és október között sok ezer látogató várja a Margitszigeten, hogy minden egész órában megszólaljon a zene, az "égig érjen a vízsugarak zenére komponált tánca, sötétedés után pedig elkezdődjön a szökőkút vízpárájára varázsolt fény- és filmvetítés".

Karácsony Gergely a bejegyzéshez később fűzött hozzászólásában jelezte azt is, hogy most csak a könnyűzenei blokkon változtatnak szavazás útján, a komolyzenei rész szakmai javaslatok alapján marad változatlan.