Megújul a Rippl-Rónai Fesztivál programkínálata

Forrás: MTI

 2022. március 19. 10:51

Gazdag, megújult programkínálattal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, gyerekelőadásokkal, vásározókkal rendezik meg kétéves kényszerszünet után ismét a Rippl-Rónai Fesztivált május 26. és 29. között Kaposváron.

A tavaly és tavalyelőtt a világjárvány miatt elmaradt összművészeti fesztivált szervező Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nkft. (Csiky Nkft.) közleménye szerint az idén nyolc helyszínen zajló programok a könnyű- és a komolyzene, a színművészet, a képzőművészet, az irodalom szerelmeseinek és a gyerekeknek is tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

A könnyűzene képviselői közül színpadra lép a Beatrice, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória.

A koncertek jó részét továbbra is ingyen tekintheti meg a közönség a kaposvári Kossuth téren felállított Petőfi-színpadon, míg a kaposvári Városliget napijegyért cserébe kínálja majd a koncerteket gasztroudvarral, sport- és rekreációs programokkal kiegészülve.

A fesztivál egyik fellépője Nagy Feró beszél a sajtótájékoztatón

Fotó: facebook.com/agorakaposvar

A Szivárvány Kultúrpalotában és a frissen felújított székesegyházban zajló komolyzenei programokon Rost Andreát és a Magyar Állami Operaház énekeseit, Szamosi Szabolcs orgonakoncertjét és Balázs Piri Somát is hallhatja a közönség.

A Vaszary Képtár egy Mednyánszky retrospektív kiállítással indítja a fesztivál képzőművészeti programjait, de kortárs alkotók is bemutatkozási lehetőséget kapnak a rendezvényen.

A díjnyertes Vaszary okosparkban zajló gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, de lesz gyerek- és menetszínház, előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok és ugrálóvár is.