Megújul a Rózsakert és a kikötő környezete Siófokon

Forrás: MTI

 2019. szeptember 11. 12:04

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a tóparti Rózsakert és a kikötő környezetének felújítására – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A frekventált helyen lévő Rózsakertet azért kell megújítani, hogy XXI. századi körülmények fogadják az idelátogatókat.

Guller Zoltán hangsúlyozta továbbá, hogy a kormány a Balaton térségében közel 100 milliárd forint értékű fejlesztést valósított, illetve valósít meg annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és az üdülőrégió pozíciója erősödjön.

Siófok egyik közismert látványossága a Rózsakert

Fotó: siofok.hu

A turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és az elmúlt években évről évre 10 százalékkal növekszik. Aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni, most kell befektetni, most kell megalapozni a jövőnket –fogalmazott a vezérigazgató.

Guller Zoltán beszélt arról is, hogy a Balaton vendégkörének közel 80 százaléka belföldi.

A térségben jelentős szálláshelyfejlesztések zajlanak, 25,5 milliárd forint értékben épülnek új szálláshelyek, újulnak meg panziók és szállodák, Siófok ebből 2,5 milliárd forinttal részesül.
Emlékeztetett arra, hogy a Bahartban (Balatoni Hajózási Zrt.) az állam 6,6 milliárd forint értékben hajtott végre tőkeemelést a balatoni hajózás megújításáért. Emellett az elmúlt két évben a Balaton partján 85 strand fejlődött, újult meg közel 5 milliárd forintból.

Az eseményen részt vett Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy a Balaton történelmi fejlesztési időszakon megy keresztül, soha nem látott forrásokat különítettek el a térség számára a magyar költségvetésben. Ez egy egyszeri és talán megismételhetetlen időszak, amelyből a Balaton, és Siófok is győztesként kerülhet ki – fogalmazott.

"Évtizedes fejlesztésekkel vagyunk adósai mind a város lakóinak, mind az idelátogató turistáknak" – mondta Gruber Attila, a Fidesz-KDNP siófoki polgármesterjelöltje a közös sajtótájékoztatón.

Beszélt arról is, hogy Siófok körül és a Balaton partján szinte minden település fejlődik, és ma már sokkal kedvezőbb lehetőségeket nyújt lakóinak és a turistáinak.

Kifejtette, úgy érzi, ebben a munkában elmaradás van, ezért is örül, hogy partnerre lelt az ügynökség vezérigazgatójában, és meg tudta győzni arról, hogy Siófok fontos városa a balatoni turizmusnak.

Az eddig elhanyagolt terültek megújulhatnak, és folytatni lehet a szabadstrandok felújítását is, ami fontos a 17 kilométeres partszakasszal rendelkező Siófok számára – tette hozzá.