Megújul a tihanyi Visszhang-domb

Forrás: turizmus.com

 2023. február 22. 13:23

155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik a Visszhang-domb turisztikai fejlesztése, illetve felújítják a Csokonai- és a Dózsa György utca közötti lépcsőt is. A munkálatok várhatóan csak a szezon után kezdődnek el.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az önkormányzat. A támogatás révén befejeződik a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése. Sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki. A dombon egységes információs táblákat helyeznek el és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt – írja a Tihanyi Visszhang.

„A fejlesztés kalkulációjához képest jelentősen nőttek az árak. Mivel pótköltségvetésre nem lehet pályázni, az önkormányzatnak pedig nincs kerete arra, hogy kiegészítse a támogatást, a fejlesztést hozzá kell igazítanunk a lehetőségeinkhez, természetesen úgy, hogy a tartalom és a kivitelezés minősége ne sérüljön" –árulta el Tósoki Imre polgármester.

A nyári szezon után folytatódik a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése

Fotó: 123rf.com

 

A képviselő testület februárban dönt az engedélyezési és kivitelezési tervekről, utána indul a közbeszerzési eljárás. A munkálatok a szezon után kezdődnének, a tervek szerint 2024 tavaszára elkészül a beruházás.

„Fontos fejlesztésről van szó, hiszen a település legnépszerűbb turisztikai fogadóterülete ez. Ha elkészülünk a beruházással, akkor az Apátságtól, a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket" – fogalmazott Tósoki Imre, aki hozzátette: a fejlesztés befejezése után az említett terület autómentes övezet lesz, ide gépkocsikkal már nem lehet majd behajtani.