Megújul Hévíz turisztikai központja

Forrás: Magyar Építők

 2018. július 23. 11:01

Folyamatosan újul meg a Tófürdőhöz vezető, szállodákkal körülvett Széchenyi utca. A több elemből álló projektsorozat célja Hévíz élhetőbbé tétele.

Eddig két forgalmi- és egy parkolósávra volt felosztva a Széchenyi utca, azonban ez nem volt kedvező a forgalomnak. A parkolósávot meg fogják szüntetni, és két tágasabb sávot alakítanak ki az útszakaszon. Több mint 16 ezer cserjét és 1600 fát ültetnek el az út közvetlen környezetében. Ehhez kapcsolódnak majd az önkormányzat által az elmúlt években átadott környékbeli sétálóutcák is, az új városrésznek ezek a fejlesztések teremtik meg az alapjait. A több mint 5 ezer négyzetméternyi elhasznált állapotú járdát mintegy 7 ezer négyzetméternyi új térkőre cserélik. Közel 2 kilométernyi betonszegélyt is elbontanak, valamint új buszvárókat és árurakodókat is kialakítanak. A beruházás részét képezi több közművezeték felszín alatti elhelyezése, illetve csapadékelvezető csatornák kiépítése.

A munkák ütemezéséről folyamatosan egyeztetnek az önkormányzattal

Fotó: magyarepitok.hu

A beruházás során nem lesz teljes útzár, hanem az önkormányzattal egyeztetve mindig fenntartanak a forgalomnak egy sávot. Az áprilisban megkezdett fejlesztés a városban zajló többi projekttel egyeztetve várhatóan október végére készül el, ezt követően pedig mind a hévíziek, mind pedig a turisták birtokba vehetik majd az új városrészt.