Gyaloghíd és kilátóterasz is épül a szigetvári várban

Forrás: turizmus.com

 2019. november 21. 17:14

Szigetvár erődjének újabb részeit mutatják be a nagyközönségnek egy uniós fejlesztésnek köszönhetően.

Az uniós közbeszerzési adatok szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával rajtolhat el egy beruházás, mely a turistakedvenc vár több részét is fejleszti – számol be a magyarepitok.hu.

A földszinten három nyugati terembe fedett-nyitott kiállítótér épül, mellette előteret és kávézót alakítanak ki a kapualj keleti oldalán. Az ágyútermekben szintén kiállítóteret adnak át raktár-műhely blokkal.

Még népszerűbb úti céllá válhat a szigetvári vár

Fotó: Wikipedia

Az emeleti, félbehagyott épületszerkezeteket részben elbontják és átépítik, a zöldtető szigetelését, vízelvezetését és támfalait pedig újraépítik. A bejáratnál elbontanak egy felépítményt, helyette kilátóterasz épül.

A hidak és a Belsővár jobb bemutatására a jelenleg használt betonhíd helyére új, faszerkezetű gyaloghíd készül acél korláttal, az északnyugati bástya romos területén pedig kiállítást hoznak létre.

A baranyai városban egyébként 2018-ban 670 millió forintból indult gyógyhelyfejlesztés, melynek célja egy olyan komplex turisztikai-kulturális termék kialakítása, amely a „félnaposból legalább kétnapos” idegenforgalmi célponttá alakítja a baranyai várost.