Megújul Tiszafüred belvárosa

Forrás: MTI

 2024. június 12. 10:18

Megújul Tiszafüred belvárosa, a projekt megvalósítása során egyebek mellett zöldfelületek újulnak meg, játszótéri játékokat telepítenek, új burkolatot kap több út és kerékpártámaszokat helyeznek el - közölték.

A beruházásra mintegy 500 millió forint 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a tiszafüredi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán - tájékoztattak.

A tervek szerint 2025. október végén befejeződő beruházás célja egyebek mellett, hogy élhetőbb települési környezet jöjjön létre. A projekt hozzájárul a helyi lakosság identitástudatának erősítéséhez, ösztönzi a helyben maradást - írták.

A projektben zöldfelületek újulnak meg, játszótéri játékokat telepítenek, új burkolatot kap több út és kerékpártámaszokat helyeznek el

Fotó: tiszafured.hu

A munkálatok során a zöldfelületek megújulnak, illetve újakat alakítanak ki, a városligeti játszótérre kültéri térjátékokat telepítenek. Emellett új térburkolat lesz a Rét utcán, a Deák téren, a művelődési ház udvarán, a Fő utca - Rét utca - Kossuth tér közötti szakaszon, a városháza előtt, a Kiss Pál úton és a Kossuth téren - közölték. A Kossuth térnél egy, a Rét utcán két gyalogátkelőhely is létesül, és a Rét utca burkolata megújul.

A településen kerékpártámaszokat helyeznek el, emellett ki-, illetve átépítik a csapadékvíz-elvezetést - olvasható a közleményben.