Megújuló strandfürdő Tiszabábolnán

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 01. 12:35

Két pályázati támogatásból, összesen 180 millió forintos beruházással év végéig megújul a strandfürdő és a belső kikötő Tiszabábolnán. A strand egy részét augusztus közepén vehetik birtokukba a látogatók.
Hencz Zsolt, a Tisza-tavi falu polgármestere szerkesztőségünknek elmondta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségtől százmillió forint pályázati támogatást nyertek el a szabadtéri strandfürdő  fejlesztésére. Ebből valósul meg a beruházás első üteme.

A fejlesztés több látványos elemet tartalmaz. Így a családok és a gyerekek örömére vízi játszóteret építettek, úszóstégeket létesítettek, úgynevezett okos padot alakítottak ki, ahol a vendégek feltölthetik a mobiltelefonjaikat, és wifi is rendelkezésükre áll. Mindezek mellett strandfocipálya is várja a sportolni vágyókat, valamint a strandfürdő teljes partját is rendezik.

Év végére a belső kishajó kikötő is megújul

Fotó: Mentusz Károly

A munkák a második ütemmel folytatódnak, melyre az önkormányzat a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyolcvan millió forint támogatást nyert el. Ebből kiszolgáló helyiségeket, büfét, vizesblokkot, öltözőt építenek, és a belső kishajó kikötőt is korszerűsítik.

A fejlesztések hatására a vendégek számának további bővülésére számítanak a Tisza-tavi településen.
Ez máris észrevehető, mert az utóbbi időben - a korábbiakhoz képest - sokkal többen vásárolnak ingatlanokat Tiszabábolnán. Emellett folyamatosan bővülnek a szálláshelyek is a kedvelt horgász- és kirándulóhelyen.

Jelenleg mintegy kétszáz szálláshely közül válogathatnak a faluban, amelyet további fejlesztésekkel hatszázra szeretnének növelni. A helyi vezetés arra törekszik, hogy a községben olyan környezetet teremtsen, amely lehetővé teszi, hogy ne csak  az érkező vendégek, hanem a helyben lakók is otthon érezzék magukat.
Az önkormányzat érdeke, hogy a következő időszakban a külső kikötőt is fejlessze, ahol kisebb és nagyobb hajók érhetnek partot.  Ezért a jelenleg egyesületi tulajdonban levő létesítményt szeretnék mielőbb megvásárolni és ott egy korszerű, XXI. századi kikötőt létrehozni.

Vízi játszótér

Fotó: Mentusz Károly

Hencz Zsolt polgármester véleménye szerint hosszabb távon így válhat a megújuló strand, a belső kikötő és a külső kikötő egy közös turisztikai látványossággá.

Kapcsolódó cikkek

Strandfejlesztés 2.0

2019. július 25.